Ingrediente :
- 1 peste marisor ( cam 2 kg )
- 500 gr morcovi
- 500 gr cartofi
- 4 catei mari de usturoi
- 100 gr unt
- 100 ml apa
- 1 vas de yena
- sare
- piper
Preparare :
Se curata morcovii si cartofii si se taie cuburi potrivite .
Se pun cateva " felii " de unt pe fundul vasului de yena apoi se condimenteaza legumele cu sare si piper .
Se aseaza legumele intr-un singur strat .
Se pune putin unt si pe peste , dar si in el , se pastreaza 20 gr de unt .
Ei bine , pestele va sta "lipit" dar daca puneti 3 scobitori va sta "deschis " si se va patrunde foarte bine si in interior . Se baga la cuptor pentru 3 ore si se adauga 100 ml apa .
Inainte sa scoateti pestele de la cuptor se face un mujdei de usturoi putin mai sarat ( morcovii sunt foarte dulci la fel si pestele ) .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu