Produse Fara Gluten Romania

Cum la noi in tara nu se prea gasesc alimente fara gluten sau si cele care se gasesc , se gasesc foarte greu , m-am gandit sa fac o lista cu ce am gasit eu fara gluten si  alimente despre care producatori spun ca sunt fara gluten ,    alimentele care o sa aiba in paranteza (   (testat)   )  sunt testate de mine si sunt ok....

Aceasta lista e o lista imformativa , alimentele pe care nu este semnul Fara Gluten au intotdeauna riscul de a fi contaminate .

 Update: 13.06.2013

        Fara gluten :

- Paste Fara Gluten ( Pasta D'oro ) se gasesc 5 sortimente : melicisori , penne , lasana corte , rigatoni si fusilli , se gasesc cam in orice hipermarket  ( Carrefour , Auchan etc ) la raionul de paste sau la raionul de produse speciale sau diabetice. Costa in jur de 4 , o lei punga 500 g r.

-  Sosuri pentru paste Fara Gluten ( Pasta D'oro ) se gasesc 5 sortimente : branza ricotta a la vodka , rosii cu busuioc , rosii cu legume , ton cu masline si masline zingara , se gasesc in hipermarket la rarionul de sosuri in general sau produse fara gluten . Sunt in jur de 7 lei , au 370 gr. 
  
-  Spaghetii Fara Gluten ( Pasta D'oro )  se gasesc la fel , cam in fiecare hipermarket ( unde sunt si pastele fara gluten )   . Costa in jur de 5 lei , o punga de 500 gr.

- Paste mixte Fara Gluten ( Pasta D'oro ) pentru supe , ciorbe etc , tot in hipermarket se gasesc ( unde se gasesc si pastele fara gluten ) . Costa in jur de 3 lei , o punga diferite cantitati .

- Paste Fara gluten  ( Scotii ) au 3 sortimente , penne fusilli si spaghetti . Au 500 gr , se gasesc in orice hipermarket la raionul de paste sau produse fara gluten .

- Sosuri Fara gluten ( Barilla ) au diverse sortimente : olive  , sos de tomate napoletana , sos de tomate arrabbiata si cam atat cred  . Au 400 gr si se gasesc in orice hipermarket .

-  Pate Fara Gluten ( Marinel ) se gaseste in hipermarketuri  ( Auchan , Kaufland , Cora ..etc ) , la frigider  sau in stand-ul Martinel . Costa in jur de 7 lei iar , o cutie are 125 gr .

-  Salam Fara Gluten ( Martinel ) se gaseste in hipermarketuri impreuna cu celalalte produse Martinel . Costa in jur de 7 lei si are 80 gr .

- Mortadella Fara Gluten ( Martinel ) e un parizel foarte gustos , se gaseste in hipermarketuri impreuna cu celalalte produse Martinel .  Costa in jur de 6  lei si are 80 gr .

- Crenvusti Fara Gluten ( Martinel ) sunt foarte gustosi , se gasesc in hipermarketuri impreuna cu celalalte produse Martinel . Costa in jur de  de 8 lei si au 120 gr .

- Paine Fara Gluten (  Dobrogea ) se gaseste doar in bucuresti si constanta  momentan ( pentru ca are termenul de valabilitate prea scurt )  in hipermarketurile Cora si Real la raionul de paine . Costa in jur de 9 lei si are 300gr  gr .

- Chec Fara Gluten ( Dobrogea ) se gaseste in hipermarketurile Cora si Real . Costa in jur de 10 lei si are 250 gr.

- Prajitura Fara Gluten ( Dobrogea ) se gaseste in hipermarketurile Cora si Real , sunt doua sortimente cu nuca sau stafide  . Costa in jur de 14 lei si are 450 gr .

- Fidea de orez Fara Gluten ( Bún Gạo ) merge foarte bine la ciorbe sau cu lapte . Se gaseste in hipermarketuri ( Carrefour , Cora etc )  . Costa in jur de 10 lei si are 300 gr .

- Ciocolata cu capsuni Fara Gluten ( Frankonia ) se gaseste la raionul de diebetice  , in hipermarketuri ( in Cora am vazut ) . Costa in jur de 8 lei si are 100 gr .
- Ciocolata alba Fara Gluten ( Frankonia ) se gaseste la raionul de diabetice , in hipermarketuri ( in Cora am vazut ) . Costa in jur de 8 lei si are 100 gr .

-  Fulgi de porumb cu gust de caramel  Fara Gluten ( Cerbona ) se gasesc la hipermarketul Kaufland .

- Fulgi de orez cu ciocolata Fara Gluten ( Cerbi , Cerbona ) se gasesc in hipermarketul Kaufland.

- Bile de cereale cu ciocolata Fara Gluten ( Cerbona ) se gasesc in hipermarketul Kaufland.

- Sunca de curcan Fara Gluten ( Eespina ) se gaseste in hiperarketurile Real si Kaufland la raionul de sunca , este fabricata in spania . Costa in jur de 12 lei si are in jur de 130 gr .   
 
- Covrigei cu ardei iute Fara Gluten ( Nutri Free ) se gaseste in hiperarketul Real . Costa in jur de 14 lei si are 200 gr .

- Biscuiti cu ciocolata sau cu lapte si miere Fara Gluten ( Nutri Free ) se gaseste in hiperarketul Real . Costa in jur de 20 de lei si are 200 gr .

- Fulgi de porumb "cereale" si fulgi speciali  Fara Gluten ( Nutri Free ) se gaseste in hiperarketul Real . Costa de la 27 de lei ( depinde de sortiment ) si au de la 300 gr .

- Napolitane cu crema de cacao Fara Gluten ( Scheneekoope ) se gaseste in hiperarketul Real . Costa in jur de 16 lei si are 100 gr .

- Batoane de cereale fara gluten ( Molino Nicoli ) se gasesc in Auchan , Cora si Real la raioanele de produse fara gluten . Sunt 6 batoane si costa in jur de 12 lei .

- Paste pentru supa capelli d'angelo fara gluten ( Schar )  . Au 250 gr , costa in jur de 12 lei si se gasesc in DM , Sanatatea Verde Cluj , Mega Image sau online .

- Paste anellini fara gluten pentru supe ( Schar ) . Au 250gr , costa in jur de 15 lei si se gasesc la DM , Sanatatea Verde Cluj , Mega Image sau online .

- Biscuiti simplu fara gluten - fiori di sole ( Schar ) . Au 100 gr , costa in jur de 12 lei si se gasesc la DM , Sanatatea Verde Cluj , Mega Image sau online .

- Piscoturi fara gluten Savoiardi ( Schar ) . Au 150 gr , costa in jur de 16 lei si se gasesc la Sanatatea Verde Cluj , Mega Image si online . 

- Napolitana fara gluten invelita in ciocolata neagra Quadritos ( Schar ) . Are 40 gr , costa in jur de 6 lei si se gaseste la Sanatatea Verde Cluj , DM , Mega Image si online .

- Napolitana fara gluten invelita in ciocolata cu crema de alune Snack ( Schar ) . Are 105 gr , costa in jur de 13 lei si se gaseste la Sanatatea Verde Cluj ,

- Biscuiti cu aroma de vanilie fara gluten ( Mily Friends , Schar  ) se gasesc la Diafitt , Sanatatea verde ( Cluj ) , magazinele DM etc . Au 125 de gr si costa in jur de 11 lei .

- Piscoturi fara gluten ( Schar ) se gasesc la Sanatatea Verde ( Cluj ) . Au 150 gr sunt cam 15-16 bucati si costa in jur de 16 lei .

 - Paine simpla fara gluten pan carre ( Schar )  . Are 400 gr , costa in jur de 18 lei si se gaseste la Sanatatea verde , DM , Mega Image si online .

 - Feli crocante fara gluten - fette croccanti ( Schar ) . Au 150 gr , costa in jur de 11 lei si se gasesc la Sanatatea Verde Cluj sau online .  

- Paine prajita - fette biscottate ( Schar ) . Are 250 , costa in jur de 24 de lei si se gaseste la Sanatatea Verde Cluj si online .

- Napolitana fara gluten cu cacao invelita in ciocolata neagra  ( Quadritos , Schar ) se gaseste la Sanatatea Verde ( Cluj ) , Diafitt si online .  Are 40 gr ( 2x20 gr ) si costa in jur de 6 lei .

-  Paine simpla fara gluten ( Pan carre , Schar ) se gaseste la Sanatatea Verde ( Cluj ) sau la Maryland  . Are 400 gr ( 2x 200 gr ) si costa in jur de 18 lei .

- Felii crocante fara gluten  ( Fette croccanti , Schar ) se gaseste la Sanatatea Verde ( Cluj ) sau la Maryland . Au 150 gr si costa in jur de 11 lei .

- Paine prajita si crocanta fara gluten ( Schar )  se gaseste la Sanatatea Verde ( Cluj ) sau online . Are 250 gr ( 3x83 gr ) si costa in jur de 24 lei .

- Fursecuri clasice fara gluten ( Gullon ) se gasesc la Kaufland la raionul de produse diabetice . Au 200 gr si costa in jur de 11 lei .

- Caramele cu lapte fara glten ( Krowka de la Bezgluten ) se gasesc in Auchan , Cora si Real la raionul de produse fara gluten . Au 200 gr sunt ambalate individual si costa in jur de 13 lei .

- Napolitane cu crema de smantana si cacao fara gluten ( Bezgluten ) se gasesc la Auchan la raionul de produse fara gluten sau la  Maryland . Au 100 gr ( 10x10 gr ) si costa in jur de 13 lei .

- Paine pufoasa fara gluten ( Ciabatta , Bezgluten ) se gaseste la Auchan la raionul de produse fara gluten sau la Maryland . Are 165 gr ( 3x55 gr ) si costa in jur de 12 lei

- Chipsuri fara gluten ( Bezgluten ) se gasesc la Auchan la raionul de produse fara gluten sau la Maryland . Au 70 gr si costa in jur de 6 lei .

- Biscuiti cu lapte fara gluten ( Gerble ) se gasesc la Real si Auchan la raionul de produse fara gluten . Au 200 gr si costa in jur de 14 lei .

- Cookies fara gluten cu fulgi de ciocolata fara gluten ( Gerble ) se gasesc la Auchan la raionul de produse fara gluten . Au 160 gr ( 4x40 gr ) si costa in jur de 13 lei .

- Cookies fara gluten de cacao cu fulgi de ciocolata ( Gerble ) se gasesc la Auchan la raionul de produse fara gluten . Au 160 gr ( 4x40 gr ) si costa in jur de 14 lei .

- Grisine fara gluten ( Farmo ) se gasesc la se gasesc la Auchan la raionul de produse fara gluten . Au 150 gr si costa in jur de 12 lei .

- Carnati pentru gratar fara gluten ( Dulano ) se gasesc la Lidl la raionul de mezeluri . Au  540 gr si costa in jur de  12 lei .

- Cremvusti de porc afumati fara gluten ( Dulano ) se gasesc la Lidl la raionul de mezeluri  . Au 500 gr si costa in jur de 13 lei .

-  Parizel de porc fara gluten ( Dulano ) se gasesc la Lidl la raionul de mezeluri . Are 650 gr si costa in jur de 8 lei .

- Parizer de porc fara gluten ( Dulano )  se gasesc la Lidl la raionul de mezeluri . Are 800 gr si costa in jur de 13 lei .

- Salam picant fara gluten ( Dulano ) se gasesc la Lidl la raionul de mezeluri  . Are 100 gr si costa in jur de 9 lei .

-  Salam fara gluten in stil spaniol ( Dulano ) se gasesc la Lidl la raionul de mezeluri  . Are 125 gr si costa in jur de 8 lei .

- Cubulete de bacon fara gluten ( Dulano ) se gasesc la Lidl la raionul de mezeluri  . Are 250 gr ( 2x125 gr ) si costa in jur de 10 lei .

- Salam victoria fara gluten  ( Dulano ) se gasesc la Lidl la raionul de mezeluri  . Are 350 gr si costa in jur de 12 lei .

- Sunca de porc fara gluten (Dulano ) se gasesc la Lidl la raionul de mezeluri . Are 200 gr si costa in jur de 9 lei .

- Sunca din piept de pui fara gluten (Dulano ) se gasesc la Lidl la raionul de mezeluri . Are 200 gr si costa in jur de 9 lei .

- Salam bagheta frantuzesc ( Dulano )  se gasesc la Lidl la raionul de mezeluri . Are 125 gr si costa in jur de 9 lei . 

- Piept de pui fara gluten bio feliat ( Golfera ) are 80 gr si se gaseste la Carrefour online ( posibil si in magazine Carrefour ).

- Bresaola bio feliata fara gluten ( Golfera ) are 80 gr si se gaseste la Carrefour online ( posibil si in magazine Carrefour ).

- Carnaciori albi germani fara gluten ( Zimbo ) au 240 gr si se gaseste la Carrefour online ( posibil si in magazine Carrefour ) .

- Cremwusti cu branza fara gluten ( Wudy ) au 150 gr si se gaseste la Carrefour online sau Billa ( posibil si in magazine Carrefour ).

- Cremwusti din pui si curcan fara gluten (Wudy ) au 250 gr si se gaseste la Carrefour online sau Billa ( posibil si in magazine Carrefour ) .
- Jambon fiert extra feliat fara gluten ( Espina ) are 200 gr si se gaseste la Carrefour online ( posibil si in magazine Carrefour ) .

- Piept de curcan feliat fara gluten ( Espina ) are 200 gr si se gaseste la Carrefour online ( posibil si in magazine Carrefour ).

- Mortadella bio feliata fara gluten ( Gofera ) are 80 gr si se gaseste la Carrefour online ( posibil si in magazine Carrefour ) .

- Biscuiti inveliti in ciocolata cu lapte fara gluten ( Carrefour ) au 200 gr si se gaseste la Carrefour online dar si in magazinele carrefour .

- Biscuiti cu bucati de zmeura fara gluten ( Carrefour ) au 150 gr si se gaseste la Carrefour online dar si in magazinele carrefour .

- Paste din porumb si orez  fara gluten ( Carrefour ) au 500 gr si se gaseste la Carrefour online dar si in magazinele carrefour .

- Spaghetti fara gluten din porumb si orez fara gluten ( Carrefour ) au 500 gr si se gaseste la Carrefour online dar si in magazinele carrefour .

-  Piure cu cocktail din fructe pentru copii fara gluten ( Carrefour Baby ) au 260 gr ( 2x130 gr  si se gaseste la Carrefour online dar si in magazinele carrefour .

 - Jeleuri cu suc de fructe sub forma de rame fara gluten ( Carrefour) au 100 gr  si se gaseste la Carrefour online ( posibil si in magazine Carrefour ).

- Jeleuri cu suc de fructe sub forma de ursuleti fara gluten ( Carrefour) au 100 gr  si se gaseste la Carrefour online ( posibil si in magazine Carrefour ).

- Jeleuri acrisoare cu suc de fructe fara gluten  ( Carrefour) au 100 gr  si se gaseste la Carrefour online ( posibil si in magazine Carrefour ).

- Chec cu cacao fara gluten ( Dobrogea ) are 250 gr si se gaseste in Real Bucuresti si Constanta .

- Prajitura cu stafide fara gluten ( Dobrogea ) are 450 gr si se gaseste in Real Bucuresti si Constanta .

- Prajitura cu nuca fara gluten ( Dobrogea ) are 450 gr si se gaseste in Real  Bucuresti si Constanta .

- Paine alba fara gluten ( Dobrogea ) are 300 gr si se gaseste in Real Bucuresti si Constanta .

- Tarta cu migdare fara gluten (  Almondy ) are 400 gr si se gaseste la Ikea , costa in jur de 17 lei .

-  Batoane de cereale fara gluten ( Molino Nicoli ) diverse sortimente : cu fructe rosi , cu ciocolata etc . De obicei sunt 6 batoane dar in unele hipermarket-uri se pot cumpara si la bucata , se gasesc in orice hipermarket .

- Biscuiti cu cocos fara gluten ( Bezgluten ) . Au 210 gr si se gasesc  in , Cora si Auchan costa in jur de 13 lei .

- Fursecuri cu ciocolata fara gluten ( Bezgluten ) . Au 150 gr si se gasesc in Cora si Auchan costa in jur de 11 lei  .

- Caramele cu lapte fara gluten ( Bezgluten ) . Au 200 gr si costa in jur de 13 lei

- Napolitane cu crema fara gluten ( Bezgluten ) . Au 100 gr si costa in jur de 14 lei .

- Biscuiti simpli pentru ceai ( Bezgluten ) . Au 130 gr si costa in jur de 12 lei .

-  Ciocolata fara gluten ( Frankonia ) au diverse sortimente : cu lapte , cu capsuni etc . Are 100 gr si costa in jur de 8 lei .

- Rondele de orez expandat cu susan ( Rice&Rice ) . Au 100 gr , costa in jur de 9 lei si se gasesc la Auchan .

- Batoane de orez umplute cu ciocolata fara gluten ( Rice&Rice ) . Au 25 gr , costa in jur de 6 lei si se gasesc la Auchan .

- Briose de orez cu lamaie fara gluten ( Rice&Rice ) . Au 180 gr , costa in jur de 35 de lei si se gasesc la Auchan .

- Inimi de orez cu smochine fara gluten -  cuor di riso ai fichi ( Rice&Rice ) . Au 200 gr , costa in jur de 35 de lei si se gasesc la Auchan .

- Mini checuri cucacao fara gluten-riso cake ( Rice&Rice ) . Au 180 gr , costa in jur de 33 de lei si se gasesc in Auchan .

- Fursecuri cu orez si ciocolata fara gluten - fiori di riso al cioccolato ( Rice&Rice ) . Au 250 gr , costa in jur de 13 lei si se gasesc la Auchan .

- Grisine pe baza de orez fara gluten ( Rice&Rice ) . Costa in jur de 7 lei o punga si se gaseste la Auchan .

- Rondele de orez expandat din orez fara gluten ( Organix Baby ) au diferite arome : multi cereale , cu suc de morcovi si rosi si cu aroma de mere . Se gasesc in orice hipermarket sau in unele farmaci si au 50 gr .

- Piure de fructe organic fara gluten ( Organix ) sunt diferite arome : pere portocale si mango , pere kiwi si banane , afine coacaze negre si pere .  Se gasesc in Farmacia Stejara , hipermarket-uri , farmaci si au 100 gr .

- Lapte praf pentru crestere premium + 2 ani( Aptamil ) are 800 gr si se gaseste in orice hipermarket .

- Lapte  pentru copii ( Humana Juniro Drink ) are 450 ml si se gaseste in orice hipermarket .

- Lapte praf  pentru sugari de noapte fara gluten (Humana ) are 500 gr si se gaseste in orice hipermarket .

- Cereale din orez pentru copii fara gluten ( Nestle ) au 250 gr si se gasesc in orice hipermarket .

- Lapte cu cereale si aroma de vanilie fara gluten (Nestle P'tite ) are 500 ml ( 2x250 ml) si se gaseste in orice hipermarket .

- Lapte cu cereale si banane fara gluten (Nestle P'tite ) are 500 ml ( 2x250 ml) si se gaseste in orice hipermarket .

- Chec fara gluten ( Camara Anitei ) are 300 gr si se gaseste in Real Bucuresti .

- Faina fara gluten (  Camara Anitei ) are 1 kg , costa in jur de 13 lei si se gaseste la Real .

- La Carrefour se mai gasesc inca 2 firme de produse fara gluten : Gerble si Mantler . Produsele care se gasesc sunt Gerble cereale Fara Gluten 300 gr , Gerble fursecuri Fara Gluten 160 gr , Gerble mix faina prajitura Fara Gluten 250 gr si Mantler faina Fara Gluten 1 kg .

- La Lidl gasiti diferite mezeluri sau chiar preparate uneori fara gluten ( in functie de saptamana ) : salam , parizel , cremvusti etc .

- In aproape toate farmaciile veti gasi cel putin un sortiment de biscuiti iar in altele puteti gasi chiar si faina sau paine .

- Agent de ingrosare inchis la culoare fara gluten ( Biovegan ) . Are 100 gr , costa in jur de 11 leisi se gaseste la DM .

- Agent de ingrosare deschis la culoare fara gluten ( Biovegan ) . Are 100 gr , costa in jur de 11 lei si se gaseste la DM .

- Cuburi de legume cu gaina  fara gluten ( Alnatura ) . Au 66 gr , costa in jur de 7 lei si se gasesc la DM .

- Cuburi de vita fara gluten ( Alnatura ) . Au 66 gr , costa in jur de 7 lei si se gasesc la DM .

- Cuburi de legume fara gluten ( Alnatura ) . Au 66 gr , costa in jur de 7 lei si se gasesc la DM .

- Cereale din porumb fara gluten ( Alnatura ) . Au 375 gr , costa in jur de 10 lei si se gasesc la DM .

- Orez expandat fara gluten ( Alnatura ) . Are 100 gr , costa in jur de 5 lei si se gaseste la DM .

- 4 Cereale expandate fara gluten ( Alnatura ) . Are 100 gr , costa in jur de 5 lei si se gaseste la DM .

- Orez expandat fara sare si fara gluten ( Alnatura ) . Are 100 gr , costa in jur de 5 lei si se gaseste la DM . 

- Porumb expandat fara gluten ( Alnatura ) . Are 110 gr , costa in jur de 6 lei si se gaseste la DM .

- Orez expandat cu ciocolata cu lapte fara gluten ( Alnatura ) . Are 100 gr , costa in jur de 8 lei si se gaseste la DM .

- Orez expandat cu ciocolata amaruie fara gluten ( Alnatura ) . Are 100 gr , costa in jur de 8 lei si se gaseste la DM .

- Orez expandat cu miere fara gluten ( Alnatura ) . Are 96 gr , costa in jur de 7 lei si se gaseste la DM

- Faina de porumb pentru mamaliga fara gluten ( Alnatura ) . Are 500 gr , costa in jur de 8 lei si se gaseste la DM

- Bautura de soia cu ciocolata fara gluten ( Alnatura ) . Are 1 l , costa in jur de 9 lei si se gaseste la DM .

-  Bautura de soia natur fara gluten ( Alnatura ) . Are 1 l , costa in jur de 9 lei si se gaseste la DM .

- Bautura de soia cu aroma de vanilie fara gluten ( Alnatura ) . Are 1 l , costa in jur de 9 lei si se gaseste la DM .

-  Bautura de soia si orez fara gluten ( Alnatura ) . Are 1 l , costa in jur de 9 lei si se gaseste la DM .

- Budinca de vanilie fara gluten ( Alnatura ) . Are 46 de gr  , costa in jur de 4 lei si se gaseste la DM .

- Budinca de ciocolata fara gluten ( Alnatura ) . Are 46 gr , costa in jur de 4 lei si se gaseste la DM .

- Magazinele DM sunt foarte bine aprovizionate in ceea ce priveste produsele fara gluten veti gasi : paine , cereale , lapte , condimente , orez expandat , faina , napolitane , biscuiti etc .     Despre care spun producatori ca nu contin gluten :

- Inghetata ( Nestle ) Over cu vanilla caramel cup , vanilla strawberry 600 ml , vanilla caramel 600 ml , cocoa  choco pieces 600 ml .

- Inghetata ( Nestle ) Aloma cu  cocoa cherry syrup 1l , cocoa syrup 1l ,  vanilla strawberry 1l , straciatela 900 ml , rum raisins 900 ml , top choco 900 ml , black forest 900 ml .

- Inghetata ( Nestle ) Nirvana cu chocolate & pralines familiy , chocolate caffe liqueur family , choco cherry family , cream & pralinesc family , caribean family , french vanilla family . Se gaseste la raionul specific . Costa in jur de 35 - 40 de lei si are 850 ml .

- Inghetata ( Nestle )  Nestle cu lapte de cocos cup , lapte de vanilie , lapte de cacao family , lapte de vanilie family .

- Inghetata ( Nestle ) Cherry dream .  Se gaseste la raionul specific . Costa in jur de 5 lei si are 98 gr .

- Inghetata ( Nestle ) Joe Strawberry stick .

- Inghetata ( Nestle ) Hit Strawberry .

- Inghetata ( Nestle ) Best cu almonds , caramel , gianduia , mega bar . Se gaseste la raionul specific . Costa in jur de 5,5 lei s.

- Inghetata ( Nestle ) Pirulo tropical . Se gaseste la raionul specific . Costa in jur de 3 lei si are 90 ml .

- Inghetata ( Nestle ) Fantastico cu cactus , pepene rosu si mar .

- Inghetata ( Betty Ice ) de pepene si vanilie (testat) dar atentie ca sunt sortimente care contin gluten precum cea de tiramisu ( scrie pe ambalaj la alergeni ) . Se gaseste si la "colt" si in hipermarketuri . Costa in jur de 4 lei si are in jur de 200-250 ml .

-  Mustar ( Knorr ) iute , dulce , etc  ( cel iute , la borcan e (testat) ) . Se gaseste in hipermarketuri la raionul de mustar . Costa in jur de 4 lei si are 270 gr .

-  Suc ( Prigat Activ ) de : visine ( testat )  , mandarine , portocale pulpa , grepfruit pulpa , limonada , limonada de menta , piersici , capsuni si banane  , ananas . Se gaseste in orice hipermarket la raionul de suc  .Cel la 1 l costa in jur de 5 lei . 

- Suc  ( Prigat Nectar ) de :  piersici , pere , caise , capsuni si banane si kiwi . Se gaseste in orice hipermarket la raionul de suc  .Cel la 1.2 l costa in jur de 5 lei . 

- Suc ( Prigat 100% ) de portocale 100% . Se gaseste in orice hipermarket la raionul de suc  . Cel la 1.2 l costa in jur de 5 lei . 

- Margarina ( Rama Classic ) se gaseste in orice hipermarket la raionul de margarina . Costa in jur de 4 lei si are 500 de gr . ( testat ) 

- Vegeta ( Delikat  de legume si Delikat de gaina ) . Se gaseste in orice hipermarket la raionul de vegeta . Cei de la Unliever sustin ca aceste 2 amestecuri de vegeta nu contin gluten , dar fiindca toate celalalte amestecuri de vegeta de pe piata romaneasca contin gluten puteti intreba si dvs la contact.usce@unilever.com   
sau  pentru  alte informatii .

- Ciocolata  ( Poiana Chokotoff , Poiana Chokotoff Intensive , Toblerone Milk 100g si Toblerone white 100g. ) . Se gasesc cam in toate hipermarketurile la raionul de ciocolata . Gramajul depinde la fiecare sortimentul precum pretul .

- Condimente ( Fuchs ) : scortisoara batoane 2 bucati intr-un plic (testat , foi de dafin 7.5 gr plic  (testat , vanilie 1 bucata plic , piper negru boabe 20 gr plic (testat , piper negru macinat 20 gr plic  (testat , piper alb macinat 20 gr plic  , boia ardei iute 20 gr plic  (testat) , boia ardei dulce 20 gr plic  (testat , ienibahar boabe 20 gr plic  , scortisoara macinata 20 gr plic , sofran 1 bucata plic (testat) , cardamon 10 gr plic  (testat) , chilli macinat 20 gr plic (testat . Se gasesc in orice hipermarket la raionul de condimente . 

-  Condimente ( Cosmin ) : busuioc 8 gr plic (testat), cimbru 8 gr plic(testat) , usturoi granulat 15 gr plic (testat), chimen seminte 20 gr plic(testat) , foi de dafin 5 gr plic (testat), maghiran 8 gr plic (testat), nucsoara macinata 10 gr plic (testat), oregano 8 gr plic (testat), boia ardei dulce 17 gr plic(testat) ,  boia ardei iute 17 gr plic , piper negru boabe 17 gr plic(testat) , piper negru macinat 20 gr plic (testat),  piper alb macinat 17 gr plic(testat) , scortisoara macinata 15 gr plic(testat) , ienibahar macinat 12 gr plic (testat), marar 8 gr plic (testat), patrunjel 8 gr plic (testat), leustean 6 gr plic (testat), tarhon 4 gr plic , mac 20 gr plic . Se gasesc in orice hipermarket la raionul de condimente .


- Refill ( Fuchs ) mirodeniile din pungute transparente : busuioc 25 gr plic , cimbru 25 gr plic , frunze e marar (testat), 20 gr plic , tarhon maruntit 12 gr plic , usturoi granulat 70 gr plic , coriandru 50 gr plic , chimen seminte 60 gr plic , leustean 15 gr plic , machiran 15 gr plic , cuisoare intregi 15 gr plic , oregano 20 gr plic , boia ardei dulce 50 gr plic  , patrunjel 15 gr plic , piper negru macinat 50 gr plic , piper negru boabe 50 gr plic , rozmarin maruntit 40 gr plic , cimbrisor 25 gr plic , scortisoara 60 gr plic , ienibahar macinat 40 gr plic , ienibahar boabe 35 gr plic , chilli intreg 18 gr plic , salvie maruntita 15 gr plic  , telina frunze  12 gr plic , foi de dafin maruntite 20 gr plic . Se gasesc in orice hipermarket la raionul de condimente .

- Stafide brune si auri ( Cio ) . Se gasesc la raionul de patiseri din orice hipermarket .

- Boia ( Cio ) . Se gaseste la raionul de de condimente din orice hipermarket .

- Foi de dafin ( Cio ) . Se gaseste la raionul de de condimente din orice hipermarket .

- Piper boabe ( Cio )  . Se gaseste la raionul de de condimente din orice hipermarket .

- Chimen ( Cio )  . Se gaseste la raionul de de condimente din orice hipermarket .

-  Smantana ( Danone ) se gaseste in orice hipermarket la diverse gramaje : 900 gr  12% grasime  , 400 gr 12% grasime ,  140 gr 12% grasime , 900 gr 18% grasime , 400 gr 18% grasime  (testat) . Cel de 400 gr 18% grasime  costa in jur de 6 lei.

- Produsele Danone au trecuti alergenii pe ambalaj sau site , printre cere fara gluten se mai afla si gama Casa Buna ( cascavalul de exemplu , laptele batut , iaurtul etc ) , si gama Nutriday ( ca de exemplu sana , usor ) Atentie din gama nutriday sunt si cu gluten precum Delicios cu capsuni si Nutriday delicios cu visine care e specificat amidon modificat dar nu e specificat si de care e ! Deci atentie la etichete !

- Bauturi cald :  Cafea NESCAFÉ: RED Cup (1.8g, 50g, 100g, 200g); Brasero (1.8g, 50g, 100g, 200g, 300g), Gold (100g, 200g); Gold Cafea decofeinizata (100g); Espresso (100g); NesNESCAFÉ 3 IN 1 (15g) ( Mild, Strong, Original), NESCAFÉ Frappe (18g), Cappucino (14g), Cappucino Choco (18.5g), Xpress 250ml (Latte Macchiato, Cafe Latte); Hot Choco (100g);  

- Cacao ( Nesquik ) se gasesc in diferite gramaje : 15 gr , 20 gr , 200 gr , 400 gr , 800 gr . Se gasesc in orice hipermarket la raionul de cacao .

- Coffeta ( Nestle ) Coffee Mate Crema pudra pentru cafea se gaseste in diferite gramaje : 100 gr , 170 gr , 200 gr si 400 gr . Se gaseste in orice hipermarket la raionul specific .

- Ciocolata ( Bounty )  se gaseste cam in orice magazin in diferite gramaje  (testat) ( bucati ) 2 sau 3 si costa in jur de 2-3 lei .  

- Pate Taranesc ( Sadu ) de porc si pasare , se gaseste in orice hipermarket la raionul de pate . Costa in jur de 1.5 - 2  lei si are 100 gr ( cred ca se gaseste si mai mare ) . 

- Branza topita ( Fulga ) : cu smantana , sunca sau cascaval . Se gaseste in orice hipermarket la raionul specific . Costa in jur de 5 lei si are 140 gr . 

- Lapte ( Fulga ) : lapte degresat , semidegresat sau integral . Se gaseste in orice hipermarket la raionul de lactate . Are 1 L si costa in jur de  4 - 5 lei .

- Lapte cu arome ( Fulga ) lapte si cacao cu gust de ciocolata , lapte cu gust de capsuni , lapte cu gust de vanilie , lapte cu suc de portocale si ananas , lapte cu suc multi-fruct . Se gaseste in orice hipermarket la raionul de lactat . Costa in jur de 1,5 - 2 lei si are 250 ml  ( este si de 1 L ) . 

- Iaurt ( Fulga ) iaurt usor sau iaurt natur . Se gaseste in orice hipermarket la raionul de lactate. ( mic 125 gr sau mare 375 gr ) . 

- Lapte ( ZuZu ) lapte semidegresat  1L , lapte integral 1L sau lapte cu cacao si  gust de ciocolata 500 ml . Se gaseste in orice hipermarket la raionul de lactate .

- Unt ( ZuZu ) se gaseste in orice hipermarket la raionul de lactate . Are 200 gr .

-  Iaurt ( ZuZu ) iaurt degresat , iaurt natural sau iaurt extra . Se gaseste in orice hipermarket la raionul de lactate .Are 750 gr si costa in jur de 5 lei .

- Iaurt cu fructe ( ZuZu ) iaurt cu capsuni , iaurt cu visine si iaurt cu caise si piersici . Se gaseste in orice hipermarket la raionul de lactate . Are 125 gr .

- Iaurt de baut ( ZuZu ) iaurt de baut dietetic , iaurt de baut natural , iaurt de baut cu capsuni , iaurt de baut cu nectarine si guava , iaurt de baut cu vanilie ( cel cu capsuni , nectarine si guava  , si  vanilie contin amidon modificat dar nu e specificat din ce provine  ) .   Se gaseste in orice hipermarket la raionul de lactate . Are 330 gr si costa in jur de 4 lei .


- Sana si lapte batut ( ZuZu ) . Se gaseste in orice hipermarket la raionul de lactate  . Costa in jur de 5 lei cel de 1 gr si in jur de 3 lei cel de 330 gr . ( testat )

-  Smantana Zuzu ) . Se gaseste in orice hipermarket la raionul de lactate . Are 900 gr . ( testat ) 


-  Unt  ( Albalact ) . Se gaseste in orice hipermarket la raionul de lactate . Are 200 gr si costa in jur de 5 lei .


-  Lapte  Albalact ) lapte integral sau semidegresat . Se gaseste in orice hipermarket la raionul de lactate .Costa in jur de 3 - 4 lei si are 1 L.  ( testat ) 


- Smantana Albalact ) se gaseste in diferite cantitati  si 12% , 20% sau  30% grasime .Se gaseste in orice hipermarket la raionul de lactate .  Costa in jur de 8 lei cea de 900 gr 12% grasime . ( testat ) 


- Iaurt ( Albalact ) iaurt dietetic 0,1% grasime sau iaurt 3% grasime . Se gaseste in orice hipermarket la raionul de lactate . Se gaseste in diferite cantitati 150 gr sau 375 gr .


- Sana sau lapte batut ( Albalact ) . Se gaseste in orice hipermarket la raionul de lactate . Costa in jur de 3 lei si are 375 gr.


- Branza topita la "tub" ( Albalact ) . Se gaseste in orice hipermarket la raionul de lactate . Costa in jur de 3 lei si are 125 gr .  ( testat ) 


- Branza de vaca ( Albalact ) . Se gaseste in orice hipermarket la raionul de lactate . Are 500 gr . 

- Branza de burduf ( Albalact ) Se gaseste in orice hipermarket la raionul de lactate . Are 300 gr . 
 
- Branza telemea din lapte de vaca ( Albalact ) Se gaseste in orice hipermarket la raionul de lactate .Are 100 gr . 

 - Crema de branza ( Delaco ) Apetito crema de branza . Are 150 gr .Cei de la Delaco au alergeni specificati pe abalaj , spun ei .Ei spun ca si gama  de produse Zott ( iaurturi si deserturi ) e ok la fel precum cascavalul  , mozzarella si emmentaler ( eu nu am verificat ambalajul , dar totusi nu strica o privire ) .  
 

- Unt ( Delaco ) Lurpak . Are 200 gr .  

 - Mini - Mozzarella ( Lovilio ) . Se gaseste la Lidl la raionul de branzeturi . Are 235 gr  si costa in jur de 5 lei . ( testat )

- Mascarpone ( Exquisa )  . Se gaseste in magazinele mici in general "la colt" . Are 250 gr si costa in jur de 12 lei . (  testat )

- Conservele de peste ( John Wrst ) au trecute alergenii exacti pe fiecare ambalaj al produselor , daca pe ambalaj nu e trecut gluten , grau etc acel produs cu siguranta nu v-a contine ( asa spun ei ) .

- Conserva de ton ( RioMare ) in ulei de masline , se gaseste in orice hipermarket la raionul de conserve de peste . Au 80 , 160 , 240 si 500 gr .

- Conserva de ton  ( RioMare ) in suc propriu  se gaseste in orice hipermarket la raionul de conserve de peste . Au 80 , 160 , 240 si 500 gr .

-  Pate de ton ( RioMare ) , ton picant , ton cu ketchup si pate de somon , se gasesc in orice hipermarket
.  
- Toata gama de  sucuri Pfanner , se gasesc cam in orice hipermarket .

  
- Bonduelle morcovi tineri in conserva . Are 425 ml , se gasesc in orice hipermarket .

- Bonduelle Sfecla rosie  in conserva . Are 425 ml , se gasesc in orice hipermarket .

-
Bonduelle Fasole verde  taiata in conserva . Are 425 ml , se gasesc in orice hipermarket .

-
Bonduelle Florida Mix  in conserva . Are 425 ml , se gasesc in orice hipermarket .

-
Bonduelle Castraveciori  in conserva . Are 580 ml , se gasesc in orice hipermarket .

-
Bonduelle Linte  in conserva . Are 425 ml , se gasesc in orice hipermarket .

-
Bonduelle Macedonie Mix  in conserva . Are 425 ml , se gasesc in orice hipermarket .

-
Bonduelle Mexico mix  in conserva . Are 425 ml , se gasesc in orice hipermarket .

-
Bonduelle Ciuperci feliate  in conserva . Are 314 ml , se gasesc in orice hipermarket .

-
Bonduelle Ciuperci intregi  in conserva . Are 425 ml , se gasesc in orice hipermarket .

-
Bonduelle Ciupergi intregi  in conserva . Are 614 ml , se gasesc in orice hipermarket .

-
Bonduelle Mazare cu morcovi  in conserva . Are 425 ml , se gasesc in orice hipermarket .

-
Bonduelle Mazare  in conserva . Are 580 ml , se gasesc in orice hipermarket .

-
Bonduelle Mazare  in conserva . Are 425 ml , se gasesc in orice hipermarket .

-
Bonduelle Fasole rosie  in conserva . Are 425 ml , se gasesc in orice hipermarket .

-
Bonduelle Fasole rosie in sos chilli  in conserva . Are 425 ml , se gasesc in orice hipermarket .

-
Bonduelle Fasole rosie in sos chilli cu porumb  in conserva . Are 425 ml , se gasesc in orice hipermarket .

-
Bonduelle Rio Mix  in conserva . Are 425 ml , se gasesc in orice hipermarket .

-
Bonduelle Salata Sombrero  in conserva . Are 425 ml , se gasesc in orice hipermarket .

-
Bonduelle Muguri de soia  in conserva . Are 425 ml , se gasesc in orice hipermarket .

-
Bonduelle Prumb  in conserva . Are 425 ml , se gasesc in orice hipermarket .

-
Bonduelle Porumb  in conserva . Are 580 ml , se gasesc in orice hipermarket .

-
Bonduelle Porumb stiuleti  in conserva . Are 370 ml , se gasesc in orice hipermarket .

-
Bonduelle Fasole alba  in conserva . Are 425 ml , se gasesc in orice hipermarket .

-
Bonduelle Fasole alba in sos tomat  in conserva . Are 425 ml , se gasesc in orice hipermarket .

- Mazare congelata . Are 400 gr , se gaseste in orice hipermaket .

- Broccoli congelat . Are 400 gr , se gaseste in orice hipermaket .

-
Bonduelle Mix de broccoli pentru supa congelat . Are 400 gr , se gaseste in orice hipermaket .

-
Bonduelle Amestec de primavara pentru supa congelat. Are 400 gr , se gaseste in orice hipermaket .

-
Bonduelle Fasole verde taiata congelata . Are 400 gr , se gaseste in orice hipermaket .
 

- Bonduelle Fasole verde intreaga congelata . Are 400 gr , se gaseste in orice hipermaket .

-
Bonduelle Ciuperci feliate congelate. Are 400 gr , se gaseste in orice hipermaket .

-
Bonduelle Conopida congelata . Are 400 gr , se gaseste in orice hipermaket .

-
Bonduelle Hawai Mix congelat . Are 400 gr , se gaseste in orice hipermaket .

-
Bonduelle "Minestrone Mix " congelat . Are 400 gr , se gaseste in orice hipermaket .

-
Bonduelle " 4 seasons " Mix  congelat . Are 400 gr , se gaseste in orice hipermaket .

-
Bonduelle Royal Mix congelat . Are 400 gr , se gaseste in orice hipermaket .

-
Bonduelle Porumb congelat . Are 400 gr , se gaseste in orice hipermaket .

-
Bonduelle Mazare cu morcovi congelat . Are 400 gr , se gaseste in orice hipermaket .

-
Bonduelle Mexico Mix congelat . Are 400 gr , se gaseste in orice hipermaket .

-
Bonduelle Varza de Bruxelles congelata . Are 400 gr , se gaseste in orice hipermaket .

-
Bonduelle China Mix congelat . Are 400 gr , se gaseste in orice hipermaket .

-
Bonduelle Morcovi tineri congelati . Are 400 gr , se gaseste in orice hipermaket .

-
Bonduelle Frunze de spanac congelat . Are 400 gr , se gaseste in orice hipermaket .

-
Bonduelle Spanac tocat congelat . Are 400 gr , se gaseste in orice hipermaket .

-
Bonduelle Fasole verde taiata congelata . Are 2,5 kg , se gaseste in orice hipermaket .

-
Bonduelle Garden Mix congelat . Are 2,5 kg , se gaseste in orice hipermaket .

-
Bonduelle Morcovi parizieni rotunzi congelati . Are 2,5 kg , se gaseste in orice hipermaket .

-
Bonduelle Clasic Peas VE N2 congelata . Are 2,5 kg , se gaseste in orice hipermaket .

-
Bonduelle Clasic Broccoli 40-60 congelat . Are 2,5 kg , se gaseste in orice hipermaket .

-
Bonduelle Clasic Royal mix congelat . Are 2,5 kg , se gaseste in orice hipermaket .

-
Bonduelle Clasic Cauliflower 35-50 congelata . Are 2,5 kg , se gaseste in orice hipermaket .

-
Bonduelle Clasic corn Kernels congelat . Are 2,5 kg , se gaseste in orice hipermaket . 


- Somon afumat feliat ( Ocean fish ) produs proaspat din peste . Are 150-300-1000 gr  si se gaseste in orice hipermarket .- Somon afumat ( Ocean fish ) produs proapat din peste.Are 200 gr si se gaseste in orice hipermarket .-  Somon marinat ( Ocean fish ) produs proaspat din peste . Are 200 gr si se gaseste in orice hipermarket .- Somon afumat ( Ocean fish ) produs proaspat din peste . Are 1000 gr si se gaseste in orice hipermarket .- Maxi chocolate ( Ferreo ) . Are 21 gr ,costa in jur de 2 lei si se gaseste in orice hipermarket .

- Kinder chocolate ( Ferrero ) .   Are 100 gr , costa in jur de 6 lei si se gaseste in orice hipermarket .

Cei de la Ferrero specifica ca aceste sortimente sunt produse in fabrici unde se proceseaza si faina de grau dar in timpul controalelor desfasurate cu regulalitate nu au fost descoperite urme de faina de grau sau gluten si recomanda citirea etichetelor pentru eventualele modificari ale alergenilor  . Aceasta regula este valabila pentru toate produsele Ferrero , inclusiv cele din lista de mai jos . 

-  Kinder chocolate mini ( Ferrero ) . Are 50 gr,costa in jur de 3 lei si se gaseste in orice hipermarket .

- Kinder surprise ( Ferrero ) ou cu surprise . Are 20 gr , costa in jur de 3 lei si se gaseste in orice hipermarket .

- Kinder schokobons ( Ferrero ) . Are 125 gr , costa in jur de 10 lei si se gaseste in orice hipermarket .

- Kinder suprie maxi ( Ferrero ) . Are 150 gr si se gaseste in hipermarketuri .

-  Kinder noggy  ( Ferrero )  . Se gaseste in hipermarketuri . 

- Pocket Coffe ( Ferrero ) . Se gaseste in hipermarketuri .

-  Mon Cheri ( Ferrero ) . Se gaseste in orice hipermarket .

- Nutella  ( Ferrero ) crema de alune . Are 200-400-750 gr  si se gaseste in orice hipermarket . 


- Tic Tac  ( Ferrero ) . Se gaseste in orice hipermarket si supermarket .

- Cei de la Alpro  sustin ca produsele lor sunt fara gluten mai putin desertul cu aroma de biscuiti si iaurtul cu fibre cereale care contin biscuiti si cereale . Au destul de multe produse : frisca pentru gatit , bauturi , deserturi si iaurturi .

- Cei de la Kraft sustin ca fac toate eforturile pentru a putea scrie pe eticheta fiecare alergen care produsul in contine sau il poate contine .

- Caramele ( Sugus ) clasic si exotic  . Se gasesc in hipermarketuri si au 400 gr , 200 gr sau 80 gr .

- Iaurt simplu ( Covalact ) . Se gasesc in hipermarketuri si are 140 gr , 375 gr sau 900 gr .

- Iaurt de baut ( Covalact ) . Se gasesc in hipermarketuri si are  375 gr .

- Iaurt dietetic ( Covalact ) . Se gasesc in hipermarketuri siare 140 gr sau 375 .

- Iaurt cremos  ( Covalact ). Se gasesc in hipermarketuri siare 125 gr sau 300 gr .

- Branzica de casa ( Covalact ) . Se gaseste in orice hipermarket  sunt 2 sortimente  natur  180 gr sau 350 gr si  usoara 180 gr .

- Branzica proaspata de vaci   ( Covalact ). Se gaseste in orice hipermarket  si are 200 gr .

- Branzica Fagaras ( Covalact ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 200 gr si 3% grasime sau 200 gr si 8% grasime .

- Sana ( Covalact ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 375 , 420 sau 900 gr

- Chefir ( Covalact ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 420 gr sau 900 gr .

- Lapte batut ( Covalact ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 420 sau 900 gr .

- Lapte covasit ( Covalact ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 900 gr

- Iaurt cu lapte de capra ( Covalact ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 125 sau 300 gr

- Smantana ( Covalact ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 140 gr 15% grasime , 300 gr 15% grasime , smantana de bucatarit 370 gr , smantana de bucatarit 15% grasime , smantana 900 gr 10% grasime , smantana 370 gr 10% grasime .

- Unt ( Covalact ) se gaseste in 2 feluri : 80% grasime sau 65% grasime . Se gasesc in hipermarketuri si are 200 gr .

- Branza de burduf in membrana naturala ( Covalact ) . Se gaseste in orice hipermarket .

- Cascaval Penteleu ( Covalact ). Se gaseste in orice hipermarket si are 350 gr .

- Cascaval Covasna ( Covalact ). Se gaseste in orice hipermarket si are 300 gr.

- Cascaval Dalia ( Covalact ). Se gaseste in orice hipermarket 400 gr .


- Cascaval Rucar ( Covalact ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 400 gr .

- Lapte ( Covalact ) 3,5% grasime . Se gaseste in orice hipermarket si are 1L .
  
- Lapte ( Covalact ) 1,5% grasime . Se gaseste in orice hipermarket si are 1L .

- Iaurt ( Olympus ) natural 0% grasime . Se gaseste la orice hipermerket .

- Iaurt ( Olympus ) natural 2% grasime . Se gaseste la orice hipermerket .

- Iaurt ( Olympus ) natual 4% grasime . Se gaseste la orice hipermerket .

- Iaurt ( Olympus ) cremos 5% grasime . Se gaseste la orice hipermerket .

- Feta ( Olympus ) este bogata in vitamine , proteine si calciu . Se gaseste la orice hipermerket .

- Telemea de oaie ( Olympus ) este  din lapte de vaca si oaie . Se gaseste la orice hipermerket .

- Telemea de vaca ( Olympus ) este o telemea sarata  . Se gaseste la orice hipermerket .

- Telemea de capra ( Olympus ) cu un continut minim de grasimi . Se gaseste la orice hipermerket .

-  Lapte ( Olympus ) UHT 1,5% . Se gaseste in orice hipermarket si are 1L .

- Lapte ( Olympus ) UHT 3,5% . Se gaseste in orice hipermarket si are 1L .

- Lapte ( Olympus ) de consum 1,5% . Se gaseste in orice hipermarket si are 1L .

- Lapte ( Olympus ) de consum 3,5% .  Se gaseste in orice hipermarket si are 1L .

- Smantana ( Olympus )12% . Se gaseste in orice hipermarket si are 1L .

- Smantana ( Olympus ) 20% . Se gaseste in orice hipermarket si are 1L .

- Iaurt ( Olympus ) grecesc 2% . Se gaseste in orice hipermarket .

- Iaurt ( Olympus ) grecesc 10% . Se gaseste in orice hipermarket .

-Iaurt ( Olympus ) grecesc cu capsuni . Se gaseste in orice hipermarket .

- Iaurt ( Olympus ) grecesc cu coacaze . Se gaseste in orice hipermarket .

- Iaurt ( Olympus ) grecesc cu rodie si zmeura . Se gaseste in orice hipermarket .

- Cascaval ( Olympus ) . Se gaseste in orice hipermarket .

- Cascaval ( Olympus ) graviera . Se gaseste in orice hipermarket .

- Cascaval ( Olympus ) kefalotiri . Se gaseste in orice hipermarket .

- Suc  ( Olympus ) 100% natural de portocala . Se gaseste in orice hipermarket .

- Suc ( Olympus ) mix cu caisa . Se gaseste in orice hipermarket .

- Suc ( Olympus ) mix cu morcov . Se gaseste in orice hipermarket .

- Urda cu smantana ( Olympus ) de vaca . Se gaseste in orice hipermarket are 400 gr .

-  Carne de porc ( Balea ) EO . Se gaseste in orice hipermarket si are 300 gr .

- Carne de pasare ( Balea ) EO . Se gaseste in orice hipermarket si are 300 gr .

- Costita cu fasole  ( Balea ) EO . Se gaseste in orice hipermarket si are 300 gr .

- Carnati cu fasole ( Balea ) EO . Se gaseste in orice hipermarket si are 300 gr .

- Carne de porc ( Bucegi ) EO . Se gaseste in orice hipermarket si are 200 gr .

- Carne de pasare ( Bucegi ) EO . Se gaseste in orice hipermarket si are 200 gr .

- Sos bolognese  ( Delicina ) TO la borcan de sticla . Se gaseste in orice hipermarket si are 430 gr .

- Carne vita in sos rosu cu ciuperci ( Delicina ) TO la borcan desticla  . Se gaseste in orice hipermarket si are 430 gr .

- Pate de porc ( Sadu ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 100 , 200 sau 300 gr .

- Pate de pasare ( Sadu ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 100 sau 200 gr .

- Pate strasnic de porc cu piper  ( Sadu ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 200 gr  .

- Carne de porc ( Sadu ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 300 gr .

- Carne de vita ( Sadu ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 300 gr .

- Carne presata de pasare ( Sadu ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 300 gr .

- Fasole cu costita afumata ( Sadu ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 300 gr .

- Fasole cu carnati afumati ( Sadu ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 300 gr .

- Iahnie de fasole de post ( Sadu ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 300 gr .

- Fasole batuta de post ( Sadu ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 200 gr .

- Ciorba de vacuta cu dichis de verdeturi ( Scandia Sibiu ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 400 gr .

- Carnaciori afumati cu fasole ( Scandia Sibiu ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 400 gr .

- Costita afumata randuita pe fasole ( Scandia Sibiu ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 400 gr .

- Ciolan afumat asternut pe fasole ( Scandia Sibiu ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 400 gr .

- Pulpe fragede de pui cu cartofiori ( Scandia Sibiu ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 400 gr .

- Tocanita de porc gatita cu ciuperci ( Scandia Sibiu ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 400 gr .

- Sarmalute in voi de varza cu dichis de dafin ( Scandia Sibiu ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 400 gr .

- Sunca frageda din pulpa de porc ( Scandia Sibiu ) Fosta Augusta - bol . Se gaseste in orice hipermarket si are 300 gr .

- Mancare de fasole boabe cu boia de ardei dulce ( Scandia Sibiu ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 400 gr .

- Ciolan rasfatat pe varza ( Scandia Sibiu ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 400 gr .

- Rasol fragezit de porc in aspic ( Scandia Sibiu ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 300 gr .

- Carne de porc in suc propriu ( Scandia Sibiu ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 300 gr .

- Carne de vita in suc propriu ( Scandia Sibiu ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 300 gr .

- Pate de fazan ( Scandia Sibiu ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 120 gr .

- Pate de curcan ( Scandia Sibiu ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 120 sau 200 gr .

- Aperitiv vegetal cu naut ( Velicia ) ambalaj plastic . Se gaseste in orice hipermarket si are 130 gr .

- Aperitiv vegetal cu vinete ( Velicia ) ambalaj plastic . Se gaseste in orice hipermarket si are 130 gr .

- Aperitiv vegetal cu fasole si legume ( Velicia ) ambalaj plastic . Se gaseste in orice hipermarket si are 130 gr .

- Supa crema de cartofi cu ciuperci ( Velicia ) ambalaj plastic . Se gaseste in orice hipermarket si are 300 gr .

- Supa crema de legume ( Velicia ) ambalaj plastic . Se gaseste in orice hipermarket si are 300 gr .

- Supa crema de rosii ( Velicia ) ambalaj plastic . Se gaseste in orice hipermarket si are 300 gr .

- Pate de porc ( Via ) borcan de sticla . Se gaseste in orice hipermarket si are 130 gr .

- Pate de pui ( Via ) borcan de sticla . Se gaseste in orice hipermarket si are 130 gr .

- Pate de gasca ( Via ) borcan de sticla . Se gaseste in orice hipermarket si are 130 gr .

- Fasole cu carne de porc si ardei iute ( Rancho ) .  Se gaseste in orice hipermarket si are 300 gr .

- Carne de porc cu ardei iute ( Rancho ) .  Se gaseste in orice hipermarket si are 200 gr .

- Pate de porc cu ardei iute ( Rancho ) .  Se gaseste in orice hipermarket si are 170 gr .

- Pate de porc cu piper ( Rancho ) .  Se gaseste in orice hipermarket si are 170 gr .

- Carne de porc presata ( Rancho ) .  Se gaseste in orice hipermarket si are 200 gr .

- Sarmalute cu carne ( Bistro Ro ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 2000 gr .

- Ciolan de porc cu fasole ( Bistro Ro ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 2000 gr .

- Ciorba de fasole cu afumatura ( Bistro Ro ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 2000 gr .

- Ciorba de vacuta ( Bistro Ro ) . Se gaseste in orice hipermarket si are 2000 gr .


                                                       Lista continua . . .

82 de comentarii:

 1. va multumesc foarte mult,mi-ati fost de mare ajutor!

  RăspundețiȘtergere
 2. Ma bucur ca va sunt de folos informatiile :)

  RăspundețiȘtergere
 3. va multumesc din tot sufletul pentru aceste informatii aveam foerte mare nevoie

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumim si noi ! :). Tocmai ce am savurat o inghetata Gianduia, acum stam mult mai linistiti :). Sanatate si numai bine !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma bucur sa fiu de folos ... daca puteti contribui si dvs la lista mea si sa adaugati produse sau locuri de unde se pot cumpara produse fara gluten, astept cu mare drag sugestii .

   Ștergere
  2. Va multumesc din suflet pentru toate detaliile gasite aici ,am salvat tot si sper sa nu msi stau atat in fata rafturilor...multumesc incan odata..

   Ștergere
 5. V-am descoperit recent! Apreciez munca pentru acest blog si ma ajuta si pe mine mult de tot!

  RăspundețiȘtergere
 6. Sunca fara gluten si lactoza DULANO se gaseste la LIDL

  RăspundețiȘtergere
 7. Buna ziua,
  Pe ambalajul inghetatei Nestle nu este specificat "fara gluten", aveți un răspuns oficial de la producător? Eu știu ca siropul de glucoza poate conține gluten

  RăspundețiȘtergere
 8. Buna. Da, am un raspuns oficial de la producator care mi-a confirmat pe mail ca produsul/produsele lor nu contin gluten. Va citez din mailul primit :

  " Buna ziua,

  Va multumim pentru interesul acordat produselor Nestlé. Ca urmare a solicitarii adresate de dumneavoastra va facem cunoscute produsele Nestlé care nu contin gluten:  Dulciuri Nestlé:

  · Ciocolata After Eight 200g  Produse Nestlé pentru sugari si copii mici:  · Formule de lapte pentru sugari (0-1an) :

  o NAN 1 (400g), NAN 2 (400g), NAN 3 (400g), NAN 4(400g), NAN HA 1 (400g), NAN HA 2 (400g), NAN HA 3(400g), NAN fara lactoza (400g), NAN Sensitive(500g), NAN AR (400g), Pre-NAN (400g), Alfare (400g), Althera (400g), Nativa 1(350g), Nativa 2 (350g), Nativa 3(350)

  · Lapte de crestere (de la 1 an)

  o Nestlé Lapte Junior 1+ (400g), Nestlé Lapte Junior 1+ cu miere (400g), Nestlé Lapte Junior 2 + (400g)

  · Produse de diversificare  - Etapa I (Inceperea diversificarii)

  o cereale pentru sugari: Nestlé Orez (250g), Nestlé Orez cu roscove (325g); Nestlé Wellbeing Burtica Sanatoasa(orez+morcovi) (250g), Nestlé mic dejun cu cereale fara Gluten (250g)

  o piureuri pentru sugari: Nestlé Pere Williams (130g); Nestlé Mere si Pere (130g), Nestlé Morcovi si Cartofi (190g), Nestlé Spanac si Cartofi (190g)

  o sucuri: Nestlé Suc de mere (200ml), Nestlé Suc de Fructe (mere, caise, struguri) (200ml), Nestlé Suc de Mere si Piersici (200ml)

  - Etapa a II-a (de la 6 luni):

  o cereale pentru sugari: Nestlé Orez cu 3 fructe (banane, portocale, mere) (250g)

  o piureuri pentru sugari: Nestlé Mar cu banana (130g), Nestlé Multe fructe (130g), Nestlé 6 Fructe, Nestlé Multe Fructe si Orez (200g), Nestlé Legume si Curcan (200g), Nestlé Legume cu Orez si Vitel (200g), Nestlé Cartofi Morcov Pui (200g), Nestlé Banane, Pere si Iaurt (de la 7 luni), Nestlé Multe Fructe si Iaurt (de la 7 luni), Nestlé Baby Yogo Banane (400g), Nestlé Baby Yogo Caise (400g), Nestlé Baby Yogo Capsuni (400g), Nestlé Baby Dessert Vanilie (400g)  - Etapa a III-a (de la 8 luni):

  o piureuri pentru sugari: Nestlé Legume cu Vitel, Nestlé Orez cu Peste (200g), Nestlé Ma Recette Mere, Mango si Vanilie  - Etapa Junior (de la 12 luni):

  o piureuri: Nestlé Legume cu Pui (250g), Nestlé Legume cu Vitel (250g), Nestlé Legume, Orez, Curcan "

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. " Bauturi calde:   · Cafea NESCAFÉ: RED Cup (1.8g, 50g, 100g, 200g); Brasero (1.8g, 20g, 50g, 75g, 100g, 200g), Gold (100g, 200g); Gold Cafea decofeinizata (100g); Espresso (100g); NESCAFÉ 2 IN 1 (Cafea si Zahar 7g, Cafea si Creamer 10g); NESCAFÉ 3 IN 1 ( Mild 15g, Strong 10g, Original 11g, Xtra-Strong 18g); NESCAFÉ Frappe (11g, aroma de Rom 11g, aroma de Peppermint 11g), Cappucino (14g), Cappucino Choco (18.5g), Xpress 250ml (Latte Macchiato, Cafe Latte, Xpress Black);   · Coffee Mate Crema pudra pentru cafea (100g, 170g, 200g, 400g)   Inghetate:

   · FANTASTICO (Cactus, Pepene Rosu si Mar)

   · PIRULO Tropical

   · BEST (Almonds, Caramel, Gianduia, Mega Bar)

   · HIT Strawberry

   · JOE Strawberry Stick

   · CHERRY Dream

   · NESTLE (Inghetata cu Lapte Cocoa Cup, Inghetata cu Lapte Vanilla Cup, Inghetata cu Lapte Cacao Family, Inghetata cu Lapte Vanilie Family)

   · NIRVANA (Chocolate & Pralines Cup, Coffe Liqueur Cup, Cream & Pralines Cup, Chocolate & Pralines Family, Chocolate Coffe Liqueur Family, Choco Cherry Family, Cream & Pralinesc Family, Carribean Family, French Vanilla Family)

   · OVER (Vanilla Caramel Cup,Vanilla Strawberry 800ml, Vanilla 400ml)

   · ALOMA (Caramel Cocoa Syrup 600ml, Vanilla Strawberry 600ml, Vanilla Caramel 600 ml, Cocoa Choco Pieces 600ml, Cocoa Cherry Syrup 1l, Caramel Cocoa Syrup 1l, Cocoa Cocoa Syrup 1l, Vanilla Caramel Syrup 1l, Vanilla Strwberry 1l, Straciatela 900ml, Rum Raisins 900ml, Top Choco 900ml, Black Forest 900ml, Yoghurt Strawberry Cereals 900ml) "

   Ștergere
  2. Multumesc mult pentru răspuns.
   Eu am mai găsit produse fără gluten (mezeluri- Casademont, cereale, sosuri) in Auchan si multe produse Schaer in supermarketul DM.
   Carmen

   Ștergere
 9. Din pacate Dobrogea nu fabrica produse fara gluten(paine si paste).

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Din cate stiu eu cei de la Dobrogea fabrica paine , prajituri si chec-uri fara gluten dar nu se gasesc decat in Bucuresti :( din pacate , pentru ca au termenul de valabilitate foarte mic ....

   Ștergere
 10. Pentru cei care nu pot renunta la dulciuri, la IKEA au o prajitura (minitortulet)fara gluten super,super bun. Asta in caz ca nu aveti timp sa preparati ceva acasa.

  RăspundețiȘtergere
 11. O alta informatie pentru iubitorii de branzeturi:
  Produsele Hochland conţin gluten?

  Niciun produs Hochland nu conţine gluten. Glutenul poate fi prezent în toate cerealele obişnuite cum ar fi grâul, dar poate fi prezent şi în produsele lactate sub forma unui ingredient adiţional, cum ar fi de exemplu agentul de separare pentru plante. Totuşi, Hochland nu utilizează vreun ingredient care să conţină gluten.

  RăspundețiȘtergere
 12. Iata ce raspuns am primit de la Ferrero;

  "Dintre produsele Ferrero cele de mai jos nu contin gluten:
  Milk Chocolate,Kinder Chocolate, kinder chocolate mini,Kinder surprise,Kinder Shokobons, Kinder Figure, Kinder surprise maxi, Nutella, Noggy, Pocket Coffee, Mon cheri,Tic Tac.
  Va informam ca aceste sortimente din portofoliul Ferrero sunt produse in fabrici unde se proceseaza si faina de grau.Cu toate acestea, in timpul controalelor desfasurate cu regularitate, nu au fost descoperite urme de faina de grau sau gluten, in produsele mentionate mai sus.
  In cazul in care se vor modifica ingredientele desi nu intetionam sa facem acest lucru, lista cu ingrediente va fi mentionata pe pachetul produsului."

  Revin si cu alte info, am trimis mail-uri la mai multi producatori.

  Toate bune

  RăspundețiȘtergere
 13. FOARTE UTIL ACEST SITE.COMPLIMENTE PENTRU CINE A GANDIT SI A PUS IN MISCARE ASA CEVA.SUNT MAMA UNUI BAIETEL CU CELIACHIE,LOCUIM IN ITALIA.E UN ADEVARAT CALVAR CAND VENIM IN ROMANIA 3/4 DI MASINA IL OCUPA MANCARAE LUI.NU CA AS FI CONTRA, DAR MULTE LUCRURI LE LUAM FARA ROST,CA URMARE NE INTOARCEM CU ELE INAPOI!!!DAR CAND AM VAZUT CEEA CE ATI INCEPUT SA FACETI PE ACEST SITE,S-A REDUS UN PIC SI "BAGAJUL" NOSTRU FARA GLUTEN.DECI MULTE LUCRURI LE GASIM SI IN ROMANIA.DOAR CA AICI AU UN BUGET ASIGURAT DE STAT PRIN CARE CUMPARAM PRODUSE FARA GLUTEN DIN FARMACIE(90 de euro/luna).O ZI BUNA LA TOTI SI NUMAI BINE!

  RăspundețiȘtergere
 14. Yupiii!!! Cei de cofetaria Alice, adresa: Sos. Mihai Bravu, nr. 123-135, Bucuresti, Sector 2 (zona Piata Iancului – langa Sectia 8 de Politie), au reusit sa "construiasca" un tort fara gluten care este super bun ( testat de subsemnata). Am si poza dar nu stiu cum s-o atasez.

  Sanatate maxima!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu am cerut o garantie oficiala din partea cofetariei Alice din Bucuresti, cu privirea la produsele lor fara gluten...iar raspunsul pe care l-am primit este :
   Este adevarat ca avem un tort care nu contine faina in blat, este vorba de Tortul Cristina dar nu putem garanta ca nu se poate atinge de faina, avand in vedere ca restul produselor contin .

   Ștergere
 15. Buna, sunt noua pe site, m-ar interesa daca stiti de existenta vreuniu ajutor din parte statului pentu cei cu boala celiaca, deoarece am cunoscuti cu boala respectiva in Italia, Serbia, Germania....ex in Serbai se primeste lunar in baza retetei primite de la medicul specialist 5 kg faina Schar, in Italia produse fara gluten in valoare de 100 de euro, in Croatia 8 kg de faina lunar....oare nu putem sa facem cu totii o petitie catre ministerul sanatatii sa fim si noi ajutati?
  Am descoperit si in Serbia produse fara gluten la pret mult mai avantajos, si cu inscriptia fara gluten dar sunt produse de larg cosnum, nu special fara gliten: ex: produsele Cipiripi (tabla de ciocolata, crema de ciocolata la galetuta), produse lactate marca "Zdravo", ketchup si maioneza "Polimark", crema de branza "Sirko"...sper sa fie de folos! O zi buna la toata lumea!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna ziua , momentan la noi nu exista asa ceva dar exista o petite pe care o puteti semna pentru a primi sprijin din partea statului .. Dar nimic nu e sigur ..

   Ștergere
 16. Buna. Ma bucur ca am gasit, in sfarsit, un site atat de mine informat. Am aflat in ianuarie 2013 ca sufar de intoleranta la gluten si tiroidita hashimoto. Gasindu-va mi-ati usurat foarte mult cautarile prin magazine....Am totusi o singura intrebare: Stiti cumva daca pot ramane insarcinata suferind de aceste boli? Va multumesc si multa putere de munca in continuare!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna , ma bucur ca va sunt de folos informatiile :) . Da , cautarile prin magazine sunt infernale uneori .. Cel mai bine ar fi sa vorbiti cu medicul dvs in legatura cu sarcina pentru a va informa daca sunt riscuri sau nu . Multumesc si eu :)

   Ștergere
 17. Glucoza, halvaua si ciocolata menaj contin gluten?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, din păcate conțin gluten, la cele mai multe branduri scrie și pe ambalaj,intr-adevar cu litere mai mici.

   Ștergere
 18. Glucoza depinde din ce este glucoza poate fi din grau , porumb etc . Cat despre halva si ciocolata de menaj am trimis acum cateva luni cateva emailuri dar pana acum nici un raspuns :) voi reveni cu un raspuns cand voi primi .

  RăspundețiȘtergere
 19. Buna. Sufar si eu de intoleranta la gluten; tin regim de aprox. 4 luni si caut de-atunci informatii despre ceea ce se poate consuma in aceasta dieta. Mentionez ca nu am simtit nicio ameliorare chiar daca eu consider ca tin regim. Poate se "strecoara" gluten in alimentatia mea si, de aceea, va rog sa postati si o lista a cerealelor (de ex. porumbul este pe lista cerealelor permise, pe care eu il cumpar de la magazin; trebuie sa fie organic, de la tara, neprocesat?),a tipurilor de carne (pot sa cumpar de la magazin sau trebuie consumata numai cea de la tara?), a branzeturilor, a grasimilor(de ex. untul apare in unele liste, iar in altele, nu), a condimentelor, a legumelor (de ex. legumele conservate/congelate sunt interzise in unele liste, in altele, nu). Va rog sa ma ajutati, pt ca am observat ca sunteti singurul site activ si nu mai stiu ce sfaturi sa urmez. Va multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 20. Buna , este foarte usor ca glutenul sa se strecoare in alimentatie mai ales daca nu suntem atenti la etichete ( unii producatori au trecut pe eticheta ca si piperul poate contine gluten sau poate contine urme de gluten , aici e o decizie destul de greu de luat la produsele cu poate contine urme pentru ca nu poti stii niciodata cat de mari sunt sansele sa gasesti si gluten in acel plic ) . In mod normal porumbul , orezul , meiul etc sunt permise insa trebuie sa fim atenti la etichete pentru ca e posibil ca in moara in care s-a macinat greu unii producatori sa faca si porumbul sau chiar faina de orez .. Nu prea conteaza daca este organic atat timp cat pe eticheta nu este specificat cum ca ar contine urme , porumb de la tara neprocesat ar fi o idee buna dar exista risc mare de contaminare daca acea persoana vinde si grau , ovaz etc ( recomand sa cumparati de la tara doar daca stiti sigur ca nu se poate contamina cu gluten ) . In ceea ce priveste carnea si eu am avut aceeasi dilema o perioada dar din documentarile facute atat timp cat nu e procesata ( mezeluri , gratare gata condimentate sau marinate , parizeluri , mititei etc ) nu ar avea cum sa contina nici carnea si nici ouale sau laptele .. Branzeturile cele din magazine ar trebuii sa fie specificat pe eticheta daca contine si altceva inafara de cheag natural ( daca luati din piata ar trebuii sa aveti grija atat la branzeturi cat si la smantana )insa atentie la iaurturile cu fructe ( de obicei contin amidon si producatori carora am trimis eu mailuri au sustinut ca sunt de evitat toate iaurturile cu fructe ) . Untul la fel este permis atat timp cat nu este contaminat , mai sus aveti o lista cu producatori care sustin ca nu contin gluten ( ZuZu , Albalact , Covalact etc ) . Condimentele , aici e putin mai greu de gasit ( eu folosesc doar Fuchs si Cosmin mai sus aveti o lista cu condimentele care ei sustin ca nu contin gluten insa atentie la etichete daca doriti condimente noi gen Curry ) nu recomand nici un fel de amestec de condimente deoarece de obicei contin faina de grau pentru conservare sau urme de gluten ( puteti sa va faceti dvs amestecurile cam pentru orice ) .. Legumele conservate , fasolea la conserva de obicei contine amidon sau amidon modificat doar ca nu se prea specifica de care sau amestec de condimente ( amestec amestec , dar acel amestec ce contine ? ) si ramane la alegerea dvs daca va riscati sau nu desi eu personal nu m-am riscat la conserve de genul , muraturile pot contine daca boabele de mustar de exemplu au fost procesate in masini in care proceseaza si cereale cu gluten de aceea este bine sa cititi cu atentie etichetele .. Legumele congelate depinde de producator , ce anume mai proceseaza in acele masini ( atentie la amestecurile cu sosuri sau legume amestecate cu carne sau etc ) mai sus aveti o lista de la Bonduelle .. Cerealele permise si fainile sunt : porumbul , orezul alb , orezul brun , meiul , quinoa , hrisca aici aveti si o lista cu tipuri de faina fara gluten http://reteteefaragluten.blogspot.ro/2012/05/tipuri-de-faina-fara-gluten.html , pe facebook gasiti informatii utile si informatii despre produse fara gluten care sunt la reducere https://www.facebook.com/pages/ReteteeFaraGluten/344349088983067?fref=ts . Sper ca va sunt de folos informatiile :)

  RăspundețiȘtergere
 21. stie cineva daca frisca Schlagsahne (Omira milk) contine gluten? nu scrie decat:lapte de vaca pasteurizat si stabilizator caragean.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pe site au specificati alergeni si precizeaza ca nu se utilizeaza in operatiune / eventual un ingredient inclus in produs . Puteti verifica aici http://www.andechser-natur.de/bioprodukte/produktsortiment/butter_sahne/?tx_ttproducts_pi1[cat]=20&tx_ttproducts_pi1[backPID]=18&tx_ttproducts_pi1[product]=10&cHash=c5458c491d7989218f722297b82c473f jos sub valorile nutritive este Allergiehiweise iar glutenul este chiar primul in lista .

   Ștergere
 22. stie cineva vreo cofetarie in bucuresti in care se pot gasi prajituri fara gluten

  RăspundețiȘtergere
 23. cum e posibil sa va pacaliti cu astefl de sfaturi? PATEURI , mezeluri,oaaaaaaaaaaaaaau.........eu nu mai mananc gluten de 1 an . cautati magazine specializate cu faina de orez,hrisca , biscuiti gustosi , paste deosebite (FARA SOIA).
  TREZITI-VA!!!!!!! fac doar reclama ......la anumite magazine.daca nu folositi gluten dar mancati alte porcarii (salamuri , soia , pateuri,crenvusti,etc) veti fi total nesanatosi.
  aveti imaginatie si fffffff multe variante de retete.
  POFTA BUNA SI nu uitati ca sanatatea noastra e cea mai importanta

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stimate Anonim. Nu face nimeni reclama la "anumite magazine" insa ce incercam noi aici, e sa insiram o lista de produse pe buzunarul si gustul oricui.
   Din pacate nu toti ne permitem sa ne cumparam TOATE alimentele de la "magazine speciale" si atunci este bine sa stim totusi ce putem alege si din "anumite magazine".
   Si va dau un exemplu concret, la un magazin oarecare un pachet de biscuiti fara gluten costa aproximativ 12-15 lei, pe cand un pachet de biscuiti cumparati dintr-un magazin de specialitate, ajunge si la 30 de lei. In aceasta tara este costisitor sa fi celiac si din pacate uneori suntem nevoiti sa facem compromisuri.

   Ștergere
 24. in magazinele CBA din Ardeal si poate si in alte magazine care comercializeaza produse pa comp,am gasit pufuleti cu gust de smantana foarte buni fara gluten,pufuleti de mei,pret2lei,respectiv 3 lei.in magazinele cba,cereale fara gluten corni cu cacao 250gr 4 lei

  RăspundețiȘtergere
 25. Buna ziua! Ce stiti de ursuletii Haribo? Contin sau nu gluten? Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. haribo sunt la magazinele DM .se mentioneaza pe cutie fara gluten

   Ștergere
 26. De ursuletii Haribo, Popcorn Chio si pufuleti ce stiti? Contin sau nu gluten? Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna , de la Chio am reusit sa obtin un raspuns in care specifica ca ei au trecuti alergeni pe fiecare produs sau in lista de ingrediente dar cei de la Haribo nu au trimis un raspuns inca .Pe pufuletii chio cu cascaval m-am uitat si nu contin faina de grau sau ceva de genul .

   Ștergere
 27. Confirm si eu ca exista produse fara gluten la Penny, Carrefour si DM. Eu sunt din Lugoj, jud. Timis. Preturile sunt destul de mari in comparatie cu produsele "normale".

  RăspundețiȘtergere
 28. Buna ziua ,as dori sa va intreb daca aceste produse care nu contin gluten sunt aceleasi care sunt indicate in regimul pentru boala numita FENILCETONURIE,pentru ca rasfoind aceasta pagina am intilnit produse ce contin lapte,soia ........si altele.Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna , acest blog este dedicat persoanelor cu intoleranta la gluten sau alergie la gluten . Majoritatea produselor contin soia sau lapte , dar daca cautati pe pagina Produse fara gluten cu descriere si poze posibil sa gasiti macar unul din ceea ce cautati .

   Ștergere
 29. Eu sufar de boala celiaca, dupa indelungi cautari am gasit importatorul de Dr. Schar in Romania. Firma se numeste Nutrient. Au site nutrient.ro si la ei am gasit cel mai ieftin

  RăspundețiȘtergere
 30. Buna ziua, este o minunata pagina. Am boala celiaca si vor merge pt. prima oara de la diagnostic in Romania (traiesc in Germania), sunt usurata cand vad ca o sa gasesc multe produse fara gluten in Romania.
  Alta intrebare - am sanse in zona Brasovului sa gasesc restaurante unde se poate manca fara gluten si cofetarii cu asemenea produse?
  Va multumesc mult pentru raspuns

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna ziua , ma bucur ca pagina va este de folos .Eu personal nu stiu de nici un restaurant sau cofetarie in zona Brasovului insa puteti lua legatura cu bucatarul si sa intrebati..

   Ștergere
 31. Buna ziua. Doresc sa stiu daca crema de branza Almette contine gluten. Dar faina de porumb din comert? Pe unele pungi scrie ca poate sa contina gluten, dar pe majoritatea, nu.
  Va multumesc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna seara,
   In ceia ce priveste faina de porumb:atentie mare daca nu este scris gluten free(fara gluten)este mai bine sa nu o cumparati. Riscurile de contaminare pe perioada depozitarii,transportului si asa mai departe sint destul de mari.

   Ștergere
 32. Buna ziua. As dori sa stiu daca urmatoarele produse contin gluten: Crema de branza Almette, faina de porumb din comert, drojdia Pakmaya (atat cea uscata cat si cea proaspata), praful de copt Dr.Oetker.
  Multumesc

  RăspundețiȘtergere
 33. Buna , atat timp cat un produs nu are spicul barat mergeti la risc iar daca nu are nici alergeni specificati desi contine lactoza de exemplu cu atat e mai mare riscul ,, Eu personal nu am incercat Almette dar am incercat alte feluri de crema de branza legat de faina de porumb gasiti la DM de la Alnatura-polenta si drojdie eu foloseam de la dr oetker la fel si praf de copt la fel .

  RăspundețiȘtergere
 34. as dori adrese cu cofetarii ciocolaterii si restaurante gluten free in bucuresti multumesc si felicitari pt blog

  RăspundețiȘtergere
 35. Din pacate noi nu am ajuns inca la nivelul de a avea restaurante si cofetarii fara gluten .. Cateva sugestii gasiti aici http://reteteefaragluten.blogspot.ro/2013/07/unde-mancam-ne-relaxam-si-cu-ce-zburam.html pentru mai mult va sugerez sa trimiteti mail-uri restaurantelor pentru a intreba ( trebuie sa specificati si cand faceti comanda ) sper sa va fie de folos .

  RăspundețiȘtergere
 36. Buna ziua , fata mea are boala celiaca, suntem la inceput si caut produse lactate,iaurt,chefir, brinza topita,cascaval fara gluten deoarece nu-i place laptele dulce si incerc sa-i dau produsele lactate pe care il accepta.Pe pufuleti nu am vazut sa scrie ca sunt fara gluten.Nu stiti daca pot fi consumate? Cum se poate testa 100%?A fost de mare ajutor pagina dvs.Multumesc mult si mai astept si alte noutati ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna imi cer scuze pentru intarzierea raspunsului , iaurt gasiti de la Plasmon (auchan) cu mere , caise si banane de la Andechser (real )printre sortimente ar fi stracciatella , mild ,natur , afine , mango si vanilie si zmeura . Cascaval Milram (billa si kaufland ), Bayerntaler (billa) , ceva cascaval si parmezan gasiti la Hochland (auchan) acestea au spicul barat sau este specificat fara gluten . Eu folosesc branza topita pe care sunt specificati alergenii inclusiv lapte la fel si cu restul produselor lactate dar asta depinde de dvs daca doriti sa riscati sau nu ..

   Ștergere
 37. Multumesc frumos pentru informatii, mama mea sufera de aceasta boala si s-a bucurat foarte mult cand am descoperit acest site cu atatea informatii!!! Va multumesc inca o data!!! sa stiti ca ati facut un om fericit...un om care de 1 an de zile nu a consumat mezeluri ,dulciuri...

  RăspundețiȘtergere
 38. Foarte utila lista dvs. De curand am fost diagnosticata cu celiachie si inca imi este greu sa nu pun in cos tot ce imi cade in mana. Consult lista dvs. de fiecare data. Va rog mult sa imi spuneti dc. stiti despre vreun producator de pasta si sucuri de tomate, rosii in bulion, etc. Am patit-o de cateva ori si prin excludere (celelalte ingrediente ale mancarii fiind legume proaspete) am tras concluzia ca bulionul era cel vinovat. Chiar dc pe eticheta, la ingrediente, nu scria absolut nimic de existenta glutenului. Va multumesc

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma bucur ca va este de folos lista , cu bulion am patit si eu.. De la maxi's ar trebuii sa fie rosii pasate iar sub garamaj ar trebuii sa scrie "nu contine gluten" passata di pomodoro napolitana mai exact am vazut in profi parca sau selgros nu mai stiu exact , ketchup se gaseste la billa fcut de billa la fel inscriptia e pe spate si sosuri de rosii diverse arome de la Pasta d'oro.

   Ștergere
 39. Buna, foarte informativa si folositoare lista.Este greu mai ales pentru copii.Pentru ei frustrarea este mai greu de gestionat.Intr-adevar cei de la Olympus mi-au confirmat ca nu folosesc adaosuri care ar putea contamina produsele lor de baza cu gluten( la iaurturile cu fructe preferam sa ne abtinem), cei de la Danone mi-au trimis o lista lunga cu ce produse NU contin gluten la ei (vreo 40 de produse, de la Activia,natur la Danone Delicios sau Cremosso cu fructe, Sana etc).La Carmangeria GODAC am intrebat despre anumite produse pe care le foloseam inainte de marea schimbare:).Raspunsul lor a fost:
  Buna ziua,

  Produsele pe care l-ati solicitat au sau nu in compozitia lor substante alergene dupa cum urmeaza:

  -carnati speciali:produsul NU contine substante alergene.

  -carnati de casa(de gratar din aceia grosi):produsul CONTINE substante alergene(boabe de mustar)

  -muschi file:produsul CONTINE substante alergene(lactoza si proteina vegetala din soia)

  -muschi tiganesc:produsul CONTINE substante alergene(proteina vegetala din soia)

  -salam Godac:produsul CONTINE substante alergene(lactoza)

  -salam Unguresc:produsul NU contine substante alergene.

  -pasta de mici:produsul CONTINE substante alergene(boabe de mustar).

  Speram sa va fie de ajutor.

  Specific faptul ca le-am atras atentia asupra posibilitatii ca si condimentele sau unii conservanti(E-uri) sa contina urme de gluten, dar nu mi-au confirmat ca folosesc astfel de mixuri de condimente in produsele mentionate mai sus.
  Despre ciocolata Toblerone am aflat recent ca nu contine gluten(sortimentele specificate de dv), dar de ciocolata Nussknacker cu alune intregi ce stiti?Nu am reusit sa gasesc ceva mai multe informatii fata de ceea ce scrie pe ambalaj.(Continut de cacao,cel putin 32% in cota de ciocolata,zahar,alune de padure(27%),lapte praf integral(15,3%),unt de cacao,masa de cacao,zer de praf,lactoza,emulsificator lecitina de soia,aroma.)......
  Multumim pentru lunga si utila lista!

  RăspundețiȘtergere
 40. Bună! Pentru băuturi gen bere , vin, fără gluten, ce recomandati?

  RăspundețiȘtergere
 41. Buna , cu parere de rau nu va pot recomanda ceva anume dar cateva tipuri de bere gasiti si la Diafitt .

  RăspundețiȘtergere
 42. Buna am gasit prima o intrbate daca la noi statu re unoaste aceasta patologie?raspund ,DA! Dar este comsiderat grad de Handicap! ! Multi cand aud asa ceva renunta dar e grsit ,pentru ca santem putini inregistrati acolo u de trebe ,va recomand de a ne cere drepturile v
  nu este mult dar poate cu timpul fiind mai multi inregistrati statul va lua masuri cum se face in alte tari ...

  RăspundețiȘtergere
 43. Buna!in urma unei consultați la medicul dermatolog mi sa recomandat niste vitamine care au in compoziția lor si drojdia de bere.știți ceva daca le pot lua.îmi poate face rău?precizez ca deocamdată nu le am luat

  RăspundețiȘtergere
 44. Buna.si eu sufăr de această asta boala.in urma unui consult la medicul dermatolog mi sa recomandat niste vitamine carevau in compoziție si drojdie de bere.știți cumva daca îmi dauneaza

  RăspundețiȘtergere
 45. Buna!in urma unei consultați la medicul dermatolog mi sa recomandat niste vitamine care au in compoziția lor si drojdia de bere.știți ceva daca le pot lua.îmi poate face rău?precizez ca deocamdată nu le am luat

  RăspundețiȘtergere
 46. Multumim pentru recomandari ne sunt de mare folos !

  RăspundețiȘtergere
 47. Minunată munca dv pentru noi, cei care avem diverse afecțiuni care necesită eliminarea glutenului din alimentație. Mulțumesc pentru informații. Sunt utile. Îmi pare rău să văd că există o mare perioada perioada timp în care nu au mai fost postari. Cred ca mai sunt noutăți de atunci.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da ar cam fii dar eu din fericire nu mai sunt nevoita sa respect o dieta fara gluten .Asa ca imi destul de greu sa strang inca informatii . Daca aveti informatii noi le astept cu mare drag atat pe blog cat si pe pagina de facebook https://www.facebook.com/ReteteeFaraGluten-344349088983067/ in mesaje private . Multumesc

   Ștergere
 48. Care este opinia și experiența dvs.. privind fructele uscate/deshidratate din comerț? Aveți vreo recomandare, producători cu produse necontaminate?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu recomand cele la vrac , eu foloseam de la Orlando's dar acum sunt sigura ca gasiti mai multe .

   Ștergere
 49. Buna, am boala celiaca si mult timp mi-a fost pofta de o bere rece. Pentru cei in aceeasi situatie, la piata obor, etajul 1, al 4-lea magazin pe stanga cum se urca scarile rulante, este un magazin care importa alcool. Printre bauturi se afla 2 tipuri de bere fara gluten, ambele f bune. Una din ele este 4 lei (turceasca) si are eticheta galbena, iar cealalta este Daura Damm bere premiata si foarte buna. Daura este mai scumpa, 7 lei sticla, dar la 3 beri a 4-a este gratuita.
  Sper ca am fost de folos!

  RăspundețiȘtergere
 50. Sunteti de laudat pentru efortul pe care l-ati facut, punand la dispozitie toate aceste informatii. Daca se poate spune, cum ati ajuns in fericita situatie de a nu fii nevoita sa continuati regimul? Ati fost diagnosticata gresit? Multumesc anticipat

  RăspundețiȘtergere
 51. Meritati laude pt efortul depus aici. Cum ati ajuns sa nu mai fiti nevoita sa respectati regimul fara gluten? Diagnostic gresit? Multumesc anticipat

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am fost diagnosticata cu alergie la gluten , iar anul trecut cand am repetat analiza a iesit buna. Multumesc pentru laude !

   Ștergere
 52. Multumesc pentru efortul depus, imi este de mult ajutor lista postata de dvs.
  Aseara am primit din Germania rezultatul la testul Imupro50 al fetitei mele, a reiesit intoleranta la gluten si restul cerealelor din categoria testata.
  Datorita faptului ca nu am stiut si a consumat gluten in cei 5 ani de viata, am descoperit asta datorita unor complicatii si manifestari extreme. De cca o saptamana mananca aproape fara gluten, si urmeaza un tratament complex pentru oase, sange, malabsorbtie, hipotrofie ponderala, ficat, stomac...
  Va rog sa.mi spuneti, daca aveti timpul necesar, in Romania exista vreo lege, ceva, care sa le dea macar un drept, acestor copii, acestor persoane? Cand ma refer la un drept, ma refer de fapt la faptul ca as vrea sa stiu daca pot solicita la gradinita o alimentatie corespunzatoare, ea urmand cursurile unei gradinite de stat, cu bucatarie proprie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună ziua! Din câte știu, laptele și cornul se înlocuiesc dar aveți nevoie de niște rezultate și ceva de la medic care sa dovedească ca fetita are nevoie de o alimentație fără gluten. Pentru restul meselor nu știu dacă e la fel iar legat de alte drepturi nu știu ce sa vă spun, nu știu dacă au progresat sau nu aceste drepturi. Vă recomand să explicați în detaliu problema și ca orice cantitate din gluten sau restul cerealelor ii dăunează GRAV indiferent ca e un gram sau 5 grame.

   Ștergere
  2. Multumesc mult pentru raspuns. Am sa merg la gradinita vu o cerere si o scrisoare de la medicul pediatru care o trateaza (sau de la medicul de familie)
   Sanatate multa!

   Ștergere
 53. Buna ziua, ma intereseaza daca aveti idee in Romania despre un hotel/restaurant - in orice oras, zona - unde se gateste doar fara gluten? Pentru a evita orice risc de contaminare.
  Multumesc anticipat!

  RăspundețiȘtergere
 54. Deci se poate reveni la un stil de viata cu gluten chiar daca diagnosticul e boala celiaca? Noua ni s-a spus ca e pe viata aceasta boala si nu se poate reveni.. Multumesc anticipat de raspuns

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu am avut alergie la gluten , dar am inteles ca alergiile se schimba uneori de la un alergen la altul ,exact cum am si patit. Despre boala celiaca , nu cred ca e schimbatoare.

   Ștergere
 55. buna seara , acum in 2019 mai este ceva de actualitate din tot ce s-a discutat mai sus?

  RăspundețiȘtergere