miercuri, 4 ianuarie 2012

Piftie de porc Fara Gluten


                    Ingrediente :

- 8 l de apa
- 400 gr carne
- 500 gr soric de porc
- 500 oase de porc
- sare
- piper ( Fuchs , Cosmin )
- boia ( Fuchs , Cosmin )
- usturoi

                     Preparare :


   Se pun soricul , oasele si carnea la fiert impreuna cu un praf de sare si doar 4 l dinc ei 8 l . Dupa ce au fiert cam o ora se schimba apa si se adauga cei 4 l de apa ramasi si se fierb inca 1 ora jumate sau 2 , totusi ar fi bine sa le incercati inainte , se incearca exact ca gelatina ( se umezesc 2 degete si le dezlipiti si lipiti pana simtit daca se lipesc putin ) apoi se scoate carnea si se taie felii , puteti adauga si soric daca doriti , le asezati in boluri iar apoi adaugati usturoiul facut mujdei in lichidul obtinut si apoi adaugati peste carne si soric . Lasati la racit 5 minute si adaugati deasupra sare , piper si boia apoi se lasa la racit cam 5 - 6 ore la loc racoros .              


                                      Se pastreaza la frigider si se servesc reci .

 

Un comentariu: