luni, 9 ianuarie 2012
Cornulete cu nuca Fara Gluten
Ingrediente :
- 10 linguri de faina (Diafitt - Barbara )
- 3 linguri de unt sau 3 jumate ( ZuZu , Fulga , Albalact )
- 10 linguri de nuca macinata
- zahar praf dupa gust , in jur de 5 - 10 linguri
- esenta de vanilie
- un varf de cutit de praf de copt
- 80 gr ciocolata ( Diafitt )
- 1 lingura cacao ( Diafitt , Dr Oetker )
- 1 plic zahar vanilat
- 20 ml apa
- putin unt pentru ciocolata
- 20 gr nuca de cocos
Preparare :
Se pun intr-un bol : untul , zaharul , faina , praful de copt , esenta de vanilie , nuca si zaharul vanilat . Se framanta cateva minute bune , aluatul va tinde sa se rupa din cauza nucilor , deci trebuie sa lucrati usor cu el .
Apoi facem cateva betisoare cu grija pentru ca aluatul se rupe daca il apasati ...
Iar apoi le dam forma de cornulete , ei bine partea aceasta necesita foarte multa rabdare !
Ii punem in cuptorul incalzi pentru circa 10 - 15 minute ( atentie sa nu fie focul prea tare) , in functie de cuptor .
Intre timp topim ciocolata , intr-un vas punem apa , untul si ciocolata la foc mic insa atentie sa nu se arda , dupa ce s-a topit adaugati si lingura de cacao . Corunuletele se pot da total prin ciocolata sau doar partial sau chiar deloc , cele date prin ciocolata le dati apoi prin nuca de cocos .
Cornuletele se pot consuma si calde , dar preferabil e sa fie reci ( pentru ca e foarte grea la stomac nuca calda ) ..
Se pastreaza la temperatura camerei .
Pentru un gust mai intens , puteti adauga esenta de rom in ciocolata .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Le voi incerca, multumesc pentru reteta, par delicioase!
RăspundețiȘtergere