luni, 9 ianuarie 2012

Cornulete cu nuca Fara Gluten


         Ingrediente :

- 10 linguri de faina (Diafitt - Barbara )
-  3 linguri de unt sau 3 jumate ( ZuZu , Fulga , Albalact )
- 10 linguri de nuca macinata 
- zahar praf dupa gust ,  in jur de 5 - 10 linguri 
- esenta de vanilie
- un varf de cutit de praf de copt
- 80  gr ciocolata ( Diafitt )
- 1 lingura cacao ( Diafitt , Dr Oetker )
- 1 plic zahar vanilat
- 20  ml apa
- putin unt pentru ciocolata
- 20 gr nuca de cocos

        Preparare :

   Se pun intr-un bol : untul , zaharul , faina , praful de copt , esenta de vanilie , nuca si zaharul vanilat . Se framanta cateva minute bune , aluatul va tinde sa se rupa din cauza nucilor , deci trebuie sa lucrati usor cu el .

        Apoi facem cateva betisoare cu grija pentru ca aluatul se rupe daca il apasati  ... 


      Iar apoi le dam forma de cornulete , ei bine partea aceasta necesita foarte multa rabdare !


  Ii punem in cuptorul incalzi pentru circa 10 - 15 minute ( atentie sa nu fie focul prea tare) , in functie de cuptor .
      

        Intre timp topim ciocolata , intr-un vas punem apa , untul si ciocolata la foc mic insa atentie sa nu se arda , dupa ce s-a topit adaugati si lingura de cacao . Corunuletele se pot da total prin ciocolata sau doar partial sau chiar deloc , cele date prin ciocolata le dati apoi prin nuca de cocos .


     Cornuletele se pot consuma si calde , dar preferabil e sa fie reci ( pentru ca e foarte grea la stomac nuca calda ) ..

                                               Se pastreaza la temperatura camerei .
               

                     Pentru un gust mai intens , puteti adauga esenta de rom in ciocolata .

 

Un comentariu: