vineri, 10 ianuarie 2014

Bilute de biscuiti cu alune Fara Gluten


       Ingrediente :

- 1 punga de biscuiti Naturbit
- 10 nuci caju
- 10 alune
- 50 gr nuca de cocos
- 1 baton bounty
- 1 baton de ciocolata poiana cu rom
- 2 linguri faina de migdale sau 2 linguri migdale
- 2 linguri lapte praf ( Vitalia )
- unt cat cuprinde( Napolact etc )

      Preparare :


Se dau biscuitii prin blander apoi se adauga nucile , ciocolata , nuca de cocos si ciocolata dupa ce sunt suficient de fine adaugam faina de migdale , laptele praf si apoi untul ( nu e o cantitate anume de unt pentru ca depinde cat sunt de uscate nucile insa atentie sa nu fie prea grase ) apoi formam bilute care le dam prin nuca de cocos , faina de migdale si cacao . Se tin la rece o ora inainte de servire .

vineri, 3 ianuarie 2014

Prajitura Fanta Fara Gluten


            Ingrediente :
  Blat:
- 7 oua
- 6 linguri de faina ( Beiker , Schar Mix dolci ) 
- 6 linguri de zahar
- 100 ml ulei
- 2 linguri de cacao ( Dr Oetker )
- praf de copt

 Crema ( optional )  :
- 500 gr branza de vaci ( Napolact etc )
- 200 gr unt ( Napolact etc )
- 150 gr zahar
- esenta de vanilie ( Dr Oetker )

 Glazura :
- 900 ml Fanta de portocale
- 2 plicuri budinca de vanilie ( Diafitt , Dr Oetker )
- 6 linguri de zahar
- frisca optional ( ZuZu )

         Preparare :

 Se bat albusurile spuma tare si se adauga 3 linguri de zahar apoi se se bat galbenusurile cu restul de zahar pana se topeste zaharul apoi se adauga uleiul exact ca la maioneza apoi adaugam faina , cacaoa si praful de copt apoi treptat se adauga albusurile amestecand cu grija sa nu se lase prea tare . Se tine la cuptor circa 25 de minute dar indicat este sa verificati cu scobitoarea . In cazul meu nu am facut crema de branza ci am inlocuit cu frica peste glazura care am pus-o direct pe blat insa reteta originala se prepara cu crema : untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana devine o crema pufoasa apoi se adauga branza si esenta de vanilie  apoi se freaca bine si se intinde peste blat . Inmuiem budincile ( budinca se poate inlocui cu 80 gr de amidon si putina esenta de vanilie ) in 100 ml de fanta si zaharul apoi amestecam pana zaharul se topeste si gogolasele dispar , punem restul de fanta la foc mic iar cand incepe sa fiarba se adauga budinca si se fierbe exact ca si o budinca normala . Se intinde glazura peste crema de branza si se lasa la racit cateva ore la loc racoros .