Ingrediente :
- 8 piscoturi ( Schar , Diafitt-Barbara )
- 250 gr crema mascarpone ( Exquisa )
- 1 lingura cu varf ness
- 4 linguri zahar vanilat pudra
- 100 ml apa
- 1 albus jumate
- 3 galbenusuri ( sau 2 mici )
- 1 lingurita cacao ( Dr Oetker , Diafitt )
Preparare :
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei .
Punem crema mascarpone impreuna cu 3 linguri jumate de zahar intr-un bol si le amestecam bine ( pana
devine o crema subtirica ) .
Apoi separam albusul de galbenus si amestecam galbenusul in crema obtinuta din crema mascarpone .
Amestecam cu lingura , sa nu se taie .
Batem albusurile spuma tare .
Adaugam albusul , amestecand tot cu lingura si amestecati bine .
O lasam putin la odihnit pana preparam cafeaua .
Amestecam jumatatea de lingura de zahar cu lingura de cafea , apoi adaugam apa .
Piscoturile trebuie sa fie bine imbibate in cafea ( pentru ca sunt putin mai tari decat cele normale si asa va disarea putin si aroma de lamaie ) .
Le asezam in linie si punem cam o lingurita de cafea este ele .
Apoi punem crema obtinuta .
Apoi dam si cele 4 piscoturi ramase prin cafea si le asezam peste crema .
Apoi punem ultimul strat de crema care trebuie sa fie putin mai gros .
Il punem la frigider 2 ore .
Apoi il pudram cu cacao .
Crema ramasa o puteti pune in pahare si la frigider , merge foarte bine cu piscoturi sfaramate .
Se poate servi cam in 3 ore .
Asa arata a doua zi piscoturile , mult mai moi si aromate .
Aveti grija!!! cacaoa contine gluten, doar cea pura este fara si se gaseste la Delicateria (din cate stiu).
RăspundețiȘtergere