duminică, 18 noiembrie 2012

Placinta de mere Fara Gluten


         Ingrediente :

- 200 gr biscuiti granulati ( BiSenGlut - biscottino granulato  )
- 50 gr unt ( Zuzu , Albalact etc )
- 5 linguri de lapte ( Danone , Zuzu etc )
- zahar optional dupa gust
- 350 gr mere razalite
- 50 gr zahar
- scortisoara ( Cosmin )
- 3 linguri gris de orez ( Diafitt )

        Preparare :


 Adaugam intr-un bol biscuiti granulati apoi adaugam untul , laptele si zahar daca doriti sa fie mai dulce si framantam circa 5 minute , pana se inmoaie bine compozitia iar apoi formam 2 bile pentru a ne descurca mai usor si incepem sa intindem o foaie direct in tava , cu degetele insa atentie sa nu o rupem .

 Dupa ce am terminat de intins foaia punem in ploaie grisul iar apoi adaugam merele dar atentie sa nu apasam prea tare si sa se rupa foaia ....


                       Se lasa la cuptor pentru 45 - 60 de minute , in functie de cuptor .


                                                                   Pofta buna !

 

sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Topping aromat Fara Gluten


       Ingrediente :

- 30 gr ciocolata alba sau neagra ( Diafitt )
- 1 lingurita plina de cacao ( Diafitt , Dr Oetker )
- 1 lingurita miere
- esenta de rom ( Dr Oetker )
- 1 lingura apa

      Preparare :
 
 Incalzim lingura de apa apoi adaugam ciocolata si amestecam incontinuu pana se topeste , amestecam incontinuu si dupa ce se topeste ciocolata adaugam cacaoa si mierea , amestecam bine si apoi adaugam  esenta de rom ( se poate folosi si fara esenta de rom ) .


  Se poate orna cu acest topping inghetata , grisul , orezul cu lapte , budinca , prajituri etc .

joi, 1 noiembrie 2012

Cupcakes



       Ingrediente :

- 3 linguri de faina ( Doves Farm )
- praf de copt ( Doves Farm , Diafitt )
- 2 linguri lapte
- 2 linguri suc de portocale sau nuca de cocos
- esenta vanilie ( Dr Oetker )
- 60 gr unt ( Albalact , Fulga etc )
- 3 linguri zahar
- 1 ou
- 1 galbenus
-  guma de xanthan ( Doves Farm ) 
- nutella , gem piure de castane
- ciocolata pentru ornat ( Diafitt )

    Preparare :

Se bate untul cu zaharul pana se topeste zaharul de tot apoi adaugam praful de copt , esenta de vanilie , laptele , sucul , oul , galbenusul si guma de xanthan apoi se amesteca bine si se adauga treptat faina , amestecand incontinuu .. Atentie la gogolosi .. Apoi umplem pe jumate formele de cupcakes si punem umplutura recomand piure de castane sau nutella si acoperim umplutura cu , compozitie .

Le dam la cuptor pana primesc o culoare rosiatica , apoi putem topi ciocolata sau pur si simplu putem sa punem bucatele de ciocolata cat cupcakes-urile sunt inca calde , pentru a se putea topi . Sunt foarte gustoase si aromate , le recomand cu multa caldura .. Reteta este pentru mini-cupcakes .