miercuri, 11 septembrie 2013
Placinta de tapioca cu branza si marar Fara Gluten
Ingrediente:
- 200 gr faina de tapioca ( La Finestra sul Cielo )
- 210 ml lapte ( ZuZu , Fulga etc )
- 2 linguri de ulei
- 1 ou
- 64 gr parmezan
- 120 gr cas de vaca sau oaie ( de casa )
- sare
- 1 lingura faina de tapioca
Preparare :
Se incalzeste laptele pana incepe sa fiarba apoi il luam de e foc si adaugam faina de tapioca ( daca nu gasiti faina de tapioca o puteti face si dvs din perle , le macinati in masina de cafea pana devine o pudra putin granulata cu mult praf ) amestecand incontinuu si cu multa forta pentru ca faina trage foarte repede laptele in ea iar faina de pe fundul bolului tinde sa se lege destul de greu de restul aluatului . Apoi adaugam casul ras marunt si continuam sa framantam pana aluatul se raceste suficient incat sa putem adauga oul ( atentie daca compozitia e prea calda riscam sa facem omleta ), sarea si uleiul continuand sa framantam apoi adaugam parmezanul ras marunt continuand sa framantam .
Dupa ce am terminat de framantat invelim aluatul intr-o folie de aluminiu si tinem aluatul 45 de minute la frigider . Pregatim plita sau tigaia pe ce dorim sa le coacem ( eu le-am copt pe plita pentru clatite ) insa atentie in ce le coacem pentru ca clatitele nu au nevoie de nici un strop de ulei pentru a se coace , avand in vedere ca faina fara gluten tinde sa se imbibe cu ulei . Scoatem aluatul din frigider si il taiem in 4 apoi pastram o bucata si restul le bagam la frigider . Presaram faina pe planseta si apoi incepem sa intindem cu grija foaia insa nu apasati prea tare sa nu se rupa foaia , daca foaia se dezlipeste greu de planseta putem incerca cu un cutit insa atentie sa nu se rupa .
Dupa ce le punem pe plita nu recomand sa incercati sa le dezlipiti decat dupa cam un minut jumate chiar 2 la prima placinta pentru ca aluatul tinde sa se topeasca si sa se lipeasca la inceput din pricina casului si a parmezanului dar veti vedea ca se desprinde foarte usor si nu se lipeste deloc odata crusta formata . Placinta se poate umple cu branza , ceapa si marar sau branza si sunculita sau smantana sau in alte combinatii sarate dupa gust .
Recomand sa le inveliti in folie de aluminiu pentru a se pastra calde , au un gust minunat , nu sunt absulut deloc grase si raman moi cateva ore dupa ce le faceti , daca le faceti fara umplutura se pot pastra 2 - 3 zile la frigider intr-un recipient cu inchidere ermetica .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Interesanta reteta.O sa o incerc cu siguranta.Oare pot sa folosesc in loc de lapte, apa?
RăspundețiȘtergereNu recomand sa inlocuiti ingredente .. Daca aveti intoleranta la lactoza puteti inlocui cu lapte de soia , orez etc .
RăspundețiȘtergere