sâmbătă, 28 decembrie 2013

Supa de pui cu galuste de tapioca Fara Gluten


          Ingrediente :

- 3 l supa de pui cu carnita sau fara
- 3 oua mari
- 4  linguri faina de tapioca
- 1 legatura frunze de patrunjel
- sare
- boabe de piper ( Dulce&Picant , Fuchs )
- 1 morcov
-  telina , pastarnac



         Preparare :


 Se fierbe supa de pui impreuna cu morcovii , pastarnacul si telina, apoi se bat ouale cu un praf de sare si se adauga faina de tapioca treptat si se lasa 30 de min la rece ( daca compozitia e mai lichida decat cea din poza mai adaugati faina ) apoi se formeaza galustele cu o lingurita si se lasa la fiert 5 minute bune .


 Cand formati galustele aveti grija sa nu se sferme , sunt mult mai bune decat taiteii Schar si chiar decat galustele de gris .

2 comentarii:

  1. Poti sa imi spui de rog cat de fina este faina de tapioca pe care o folosesti? Eu am incercat sa le fac cu faina foarte fina si nu s-au legat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Faina o făcusem eu , era mai grișată nu foarte fină și se lasă la umflat la rece altfel nu se leagă.

      Ștergere