duminică, 28 octombrie 2012

Paine Camara Anitei



   Ingrediente :

- 39 gr margarina ( Rama )
- 7 gr sare
- 20 gr drojdie
- 370 ml apa
- 500 gr faina

   Preparare :

Incalzim apa , apoi adaugam intr-un bol faina , drojdia , sarea si untul . Apa nu trebuie sa fie foarte calda ci potrivita , reteta se respecta intocmai si mixam aluatul 10 minute la viteza mica si 2 minute la viteza mare apoi turnam continutul intr-o tava si lasam la dospit 60 de minute la loc caldut . Se coace in jur de 30 de minute sau mai mult in functie de cuptor .. 


Cand scoatem painea de la cuptor o invelim intr-un prosop de bucatarie si o lasam cateva ore iar apoi o putem felia . Recomand sa fie tinuta la frigider pentru ca are o consistenta umeda si nu rezista mult la temperatura camerei .

 

3 comentarii:

  1. Am gasit din intamplare situl cu reclama produselor fara gluten. Am nevoie de raspunsul la trei intrebari pentru a putea distribui iinformatiile referitor la produsele prezentate. 1. Datele firmei, respectiv a fabricii. Nu am reusit sa o localizez cu informatiile gasite pe net. 2. Produsle sunt testate conform cu normele de atribuiere a siglei fara gluten? 3. Aveti autorizatie pentru folosirea siglei fara gluten /datele referitor la indentificarea dreptului de folosire. respectiv de la cine ati achizitionat-o)? KarinCeliachie celiachie@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Am gasit reclama produselor intamplator pe net. Pentru produsele fara gluten observ ca folositi sigla inregistrata a siglei spicului de grau barat. Pentru a putea distribui mai departe informatia in randul celiachilor cu care sunt in contact, am nevoie de informatii care demonstraza siguranta afirmatiei privind folosirea temenului "ara gluten". astept raspunsul la trei intrebari. 1. Adresa firmei, a fabricii de productie.2. Testarea produseleor este conform cu normele cerute de sigla spicului de grau barat ? 3. Aveti autorizatie pentru folosirea ei? de la cine ati achizitionat-o si care sunt datele de identificare a autorizatiei pe adresa de mail e karin.celiachie(aeond)facebook.com. (De altfel, folosirea manunchilor spicurilor de grau pe ambalajul fainii, nu inspira incredere ca fiind fara gluten.) Karin Celiachie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Trebuie sa mentionez din start ca reteteefaragluten nu este un producator de produse cu sau fara gluten. Blog acesta este pentru RETETELE mele personale sau inspirate din altele de pe internet. Eu nu comercializez produse fara gluten, dar recomand totusi produse fara gluten (incercate de mine sau garantate de producator ca nu contin gluten). Acestea fiind spuse…raspunsurile la intrebarile adresate de dvs nu isi mai au rostul.

      Ștergere