marți, 4 decembrie 2012

Tort de cocos Fara Gluten

 
 
              Ingrediente :
Blat :

- 6 albusuri
- 3 linguri de faina ( Doves Farm )
- 3 linguri de faina ( Schar , Patisserie )
- 5 linguri de zahar
- 3 linguri de lapte
- 3 linguri nuca de cocos ( Diafitt )
- un varf de cutit guma de xanthan ( Doves Farm )
- praf de copt ( Doves Farm , Diafitt )
- bicarbonat de sodiu ( Diafitt )
- esenta de vanilie ( Dr Oetker ) 

      Preparare :

 
  Se bat albusurile spuma tare apoi se adauga zaharul si se bat impreuna pana se topeste tot zaharul apoi adaugam esenta de vanilie si amestecam iar apoi faina schar .
 

 Amestecam cu grija si adaugam restul de faina si nuca de cocos si amestecam incet , ungem tava cu ulei si adaugam compozitia . O bagam la cuptor in jur de 45 de minute in functie de cuptor .


    Taiem blatul in 2 si il insiropam cu un sirop facut din apa , zahar si esenta de vanilie .

  Crema :

- 1 lingura cu varf praf de frisca ( Diafitt )
- 1 lingura cu varf praf de crema de vanilie ( Diafitt )
- esenta de vanilie ( Dr Oetker )
- lapte cat cuprinde ( Fulga , Albalact etc )
- 1 lingura zahar
- ciocolata alba pentru glazura ( Diafitt )


 Adaugam prafurile , zaharul si esenta intr-un bol iar apoi treptat adaugam lapte dar atentie sa nu fie prea moale crema . Se bate 3 minute la viteza mare iar apoi umplem tortul .

 
Pe baie de aburi topim ciocolata in functie de cat de groasa doriti glazura atata ciocolata adaugati iar apoi adaugati cam o lingura daca e ciocolata mai multa sau o lingurita daca e mai putina de apa  si amestecati incontinuu . Se presara fulgi de cocos si se tine la rece 2 ore inainte de servire .  

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu