joi, 4 aprilie 2013

Biscuiti de ciocolata umpluti Fara Gluten


          Ingrediente :

  Biscuiti :
- 115 gr faina ( Beiker )
- 50 gr faina de orez ( Diafitt )
- 90 gr cacao neagra ( Dr Oetker )
- 70 gr unt ( Albalact etc )
- 90 gr zahar
- un varf de cutit sare
- 1 oua

  Crema :
- 100 gr unt
- 80 gr zahar
-  esenta de vanilie ( Dr Oetker )

  Glazura :
- 20 gr ciocolata ( Diafitt ,  Frankonia )
- 1 lingurita de apa sau lapte

            Preparare :

 Se amesteca zaharul cu faina si cacaoa apoi adaugam oul si untul , framantam bine cam 5 minute iar apoi lasam compozitia la odihnit cam 5 minute la frigider . Apoi impartim compozitia in doua pentru a putea intinde mai usor ( eu prima tura am facut-o mai subtire si a doua mai groasa , sunt foarte buni atat subtiri cat si grosi dar eu ii prefer pe cei grosi pentru ca sunt putin mai moi ) , incalzim cuptorul si incepem sa taiem din foaia intinsa cu diverse modele . Aveti grija insa cat de mult ii tineti in cuptor pentru ca daca ii lasam prea mult se vor usca prea tare ( timpul de coacere e in functie de cuptor ) .
 

   Mixam untul cam 2 minute la viteza  medie iar apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul iar apoi adaugam esenta de vanilie .. Asteptam sa se raceasca biscuiti , topim ciocolata si adaugam lingurita de apa sau lapte , apoi ungem biscuiti cu glazura si ii umplem cu crema .. Sunt niste biscuiti incredibil de aromati si de buni :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu