vineri, 22 noiembrie 2013

Biscuiti spritati cu cocos Fara Gluten


            Ingrediente :

- 280 gr faina Schar Mix Dolci
- 100 gr lapte de cocos ( Essential organic )
- 50 gr unt ( ZuZu , Napolact etc )
- 70 gr zahar
- 1 ou
- 15 gr apte praf de orez  ( Vitalia )
- praf de copt
- amestec de nuci
- 100 gr ciocolata alba ( Frankonia )


  Adaugam faina , oul , zaharul , untul , laptele de cocos , praful de copt si laptele praf  apoi framantam 5 minute . infoliem aluatul si il tinem la frigider o ora jumate . Intre timp taiem nucile si e prajim putin .


 Cand scoatem aluatul trebuie sa ne mscam repede pentru ca daca se imoaie se va lipi de masina , taiem aluatul in bucati cat sa intre in masina  de tocat apoi potrivim forma de biscuiti spritati si incepem sa facem biscuitii insa cu grija sa nu se rupa . Biscuiti vor fi foarte fini dar daca ii doriti putin mai sfarmiciosi puteti adauga 240 de faina mix dolci si 40 gr faina de orez .


 Ii lasam la cuptor pana devin putin rosiatici iar apoi ii scoatem si preparam glazura , pe baie de abur topim ciocolata impreuna cu 3 linguri de apa si amestecam incontinuu apoi picuram peste biscuiti si presaram nuca de cocos si nucile maruntite , lasam la rece cateva ore pentru a se intari ciocolata . Sunt foarte buni si au o textura placuta .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu