duminică, 17 martie 2013

Chifle cu chimen si mirodenii Fara gluten


           Ingrediente :

- 500 gr faina ( Beiker , Schar , Barbara etc )
- 1 plic drojdie ( Doves Farm , Diafitt , etc )
- 1 lingurita tarate de psyllium
- 1 lingurita zahar
- 150 gr sana ( ZuZu , Albalact etc )
- 15 gr margarina optional  ( Rama )
- 1 galbenus de ou
- 125 ml apa + 125 ml apa calduta
-  mirodenii , chimen

              Preparare :
  
  Adaugam 125 ml de apa calduta intr-un bol apoi adaugam margarina , sarea ,   zaharul , drojdia , sana care neaparat trebuie sa fie la temperatura camerei si taratele de psyllium apoi amestecam bine si lasam la dospit pana compozitia isi dubleaza volumul .


 Intr-un bol pregatim faina si adaugam compozitia dospita si 125 ml de apa apoi incepem sa framantam incet in jur de 5 minute si lasam la dospit 45 de minute iar apoi impartim aluatul in 10 - 12 in functie de cat de mari le dorim si formam chiflele , intr-un bol frecam galbenusul cu sare si ungem chiflele cu el iar apoi presaram mirodenii gen busuioc , rozmarin , chimen , cimbru etc . In cuptor adaugam o tava cu apa sub tava cu chiflele si le lasam sa se coaca in jur de o ora in functie de cuptor .


Dupa ce se racesc au un gust placut iar recomandarea mea este sa le tineti intr-o punga pentru a nu se intari .


                                                                                                      Reteta din : Patisserie Fara Gluten

2 comentarii:

  1. Daca explicati toate tipurile de faina fara gluten si in ce retete pot fi folosite, de ce nu faceti propriile amestecuri de faina, in loc sa publicati retete cu faina deja preparata, gen Beiker , Schar , Barbara etc. ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu prefer sa folosesc amestecuri gata pregatite pentru prajitura sau paine de exemplu, deoarece dupa cum probabil stiti ... este greu de lucrat oricum cu faina fara gluten. Iar pentru ca sunt deja tot felul de sortimente...de ce sa nu profitam de ele ? :)

      Ștergere