Ingrediente :
- 1 sfert de cana de ulei
- 1 jumatate cana de lapte ( ZuZu , Fulga etc )
- 1 sfert de cana de zahar
- 1 cana faina ( Beiker , Schar )
- 1 lingurita cacao ( Diafitt , Dr Oetker )
- esenta de vanilie ( Dr Oetker )
- esenta de rom ( Dr Oetker )
- 1 lingurita coaja de portocala
- un varf de cutit de praf de copt
- 1 sfert de lingurita guma de xanthan ( Doves Farm )
- 1 mana nuci
Preparare :
Se adauga intr-un bol oul , zaharul si laptele apoi se mixeaza pana se topeste zaharul , adaugam uleiul , praful de copt si guma de xanthan iar apoi incepem sa adaugam treptat faina si mixam bine . Luam 3 linguri din compozitie si le punem intr-un bol unde adaugam cacaoa si eseenta de rom apoi amestecam bine, in cealalta compozitie adaugam coaja de lamaie , esenta de vanilie si nucile . Turnam compozitia cu nucile intr-o tava tapata sau cu hartie de copt iar deasupra adaugam si compozitia de cacao si ne jucam cu lingura pana se amesteca . Dam prajitura la cuptor pana devine rosiatica .
Nucile se adauga neprajite dar le puteti si praji pentru un gust mai intens .. Merge minunat cu un pahar de lapte rece ..
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu