joi, 21 martie 2013

Paine Beiker Fara Gluten



 
            Ingrediente :

- 400 gr faina ( Beiker )
- 100 gr faina de orez  (  Hacedado , Diafitt etc )
- 375 ml lapte cald ( Fulga , ZuZu etc )
- 2 oua mari la temperatura camerei
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 25 gr drojdie ( Diafitt , Doves Farm )
- 10 grame zahar
- 9 grame sare
- 25 gr unt la temperatura camerei
- 1 lingurita tarate de psyllium
- 1 lingurita de lapte praf
- ulei pentru tava
            Preparare :

  Incalzim laptele apoi adaugam drojdia , untul si ouale amestecam bine si adaugam taratele de psyllium , laptele praf , zaharul , sarea si zeama de lamaie apoi amestecam bine iar si punem compozitia intr-un bol pentru a putea adauga faina de orez iar apoi faina Beiker si  framantam 5 minute incontinuu . Ungem tava ( tava de chec ) cu ulei dar atentie sa ungem pereti tavei bine si pana sus cu o pensula de silicon iar apoi adaugam aluatul si nivelam cu lingura pentru a putea apoi unge bine cu ulei .


 Lasam la dospit 30 de minute la loc caldut iar in ultimele 5 minute incalzim cuptorul la 200 de grade
insa atentie ca paine sa fie acoperita total cu ulei .


 Bagam painea la copt , lasam cuptorul la 200 de grade , painea o lasam fix 30 de minute , in ultimele 10 - 5 minute va incepe sa miroasa din ce in ce mai tare ( a paine  yami :D )insa atentie daca incepe sa se ardao puteti acoperi cu o folie de aluminiu insa atentie sa nu tineti cuptorul prea mult deschis .


 Cand o scoatem din cuptor pregatim un prosop curat ( fara miros de detergent sau balsam de rufe ) pe care il udam si il stoarcem bine de tot pentru ca daca e prea ud riscam sa se umezeasca prea tare painea , o acoperim cu el si il lasam asa cam 3 -5 minute in functie de cat de moale doriti sa fie coaja  dupa care il puteti lua si lasam painea la racit . Recomand sa o puneti in pungi cat mai repede pentru a nu se intari ..


 PS : In sfarsit ! Paine rumenita :D e tare greu sa reusim sa o rumenim cum trebuie dar se pare ca unul din secretele rumeniri ar fi sa fie temperatura cuptorului mare , painea dospita bine si unele ingrediente care ajuta sa creasca gen tarate de psyllium , lapte praf etc ... Are un miros incredibil si gustul e pe masura ! Spor la treaba !

2 comentarii:

  1. Poti sa-mi spui, te rog, unde pot gasi faina Beiker? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Faina Beiker se gaseste in spania momentan la sigur dar puteti incerca si aici http://dietetika.ro/shop/ro/faina-pentru-paine/10-faina-pentru-paine.html poate dansii o au .

      Ștergere