sâmbătă, 16 martie 2013

Tort de frisca Fara Gluten


          Ingrediente :

  Blat:
- 2 oua mari
- 2 linguri jumate de faina ( Schar Patisserie )
- un varf de cutit praf de copt ( Diafitt , Doves Farm etc )
- un varf de cutit  guma de xanthan ( Doves Farm )
- 4 plicuri de zahar vanilat  ( Diafitt , Dr Oetker )

  Sirop :
- 2 plicuri de zahar vanilat ( Dr Oetker , Diafitt )
- 100 ml apa
- esenta de vanilie ( Dr Oetker )

  Crema :
- 1 portocalafara piele
- 100 ml frisca lichida ( de casa , ZuZu , Meggle )
- 2 plicuri de zahar vanilat ( Dr Oetker , Diafitt )
- 1 jumatate de plic de gelatina sau intaritor  ( Dr Oetker , Diafitt )
- struguri

               Preparare :


 Batem albusurile spuma tare impreuna cu zahar iar apoi adaugam galbenusurile , praful de copt , guma de xantah si fain iar apoi amestecam cu grija sa nu devina o pasta lipicioasa . Lasam la cuptor in jur de 30 de minute . Eu am folosit o forma de tort mica ( 17x 17 ) dar daca doriti sa folositi una mai mare dublati sau triplati cantitatile in functie de forma   .
  

 Adaugam peste frisca zaharul , gelatina inmuiata in apa sau intaritorul , ( dupa preferinta puteti adauga si coaja de prortocala ) si  batem spuma ( insa atentie sa nu fie batuta tare tare ) , pastram frisca pentru ornare iar in cealalta adaugam portocala eventual si alte fructe daca doriti  . Taiem blatul in 2 , il insiropm iar apoi il umplem cu frica in forma in care l-am copt ( in forma puneti o folie pentru a putea sa il scoateti mai usor ) si il dam la frigider pentru o ora . Scoatem tortul din forma si il ornati  cu ce doriti , in cazul meu au fost struguri negri dar il puteti orna si cu fructe gen kiwi , piersici , banane etc .


                                             Se pastreaza la frigider si se serveste rece .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu