duminică, 17 martie 2013
Mini tortulete de biscuiti Fara Gluten
Ingrediente :
- 180 gr biscuiti simpli ( Barbara )
- 250 gr margarina ( Rama )
- 40 gr cacao neagra ( Dr Oetker , Diafitt )
- 100 gr zahar
- esenta de rom ( Dr Oetker )
Sirop :
- 100 ml apa
- esenta de rom ( Dr Oetker )
- 40 gr zahar
Decor :
- nuca de cocos ( Diafitt )
- visine
- ciocolata ( Frankonia , Diafitt )
Preparare :
Se freaca margarina 3 minute cu mixerul la viteza mare iar apoi adaugam cacaoa si amestecam cu o lingura ( optional putem adauga si 2 galbenusuri daca margarina nu s-a facut pufoasa si fina ) apoi adaugam esenta de rom si amestecam bine .
Pregatim siropul , punem apa la fiert si adaugam zaharul , cand zaharul s-a topit adaugam esenta de rom si lasam la racit . Lasam biscuitii la inmuiat cam 10-15 secunde iar apoi ii scoatem si ii umplem cu crema .
Deasupra punem putina crema si cate o visina sau cate o cosca de ciocolata sau fasie cum dormi si presaram nuca de cocos . Se lasa cateva ore pentru a se inmuia la temperatura camerei ( daca ii bagam la frigider riscam sa se intareasca . Au un gust minunat si crema este pufoasa cu o consistenta foarte placuta .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu