sâmbătă, 11 mai 2013

Budinca de tapioca Fara Gluten


         Ingrediente

- 100 gr perle de tapioca ( eu am folosit SanoVita )
- 500 ml lapte ( ZuZu , Fulga , Napolact etc )
- 4 linguri de zahar
- coaja de portocala
- esenta de vanilie ( Dr Oetker )

       Preparare :

 Punem la fiert laptele , tapioca si zaharul la foc mic ( putem adauga si putina scortisoara pentru gust sau un baton de scortisoara si il lasam sa fiarba putin iar apoi il scoatem ) pana incepe sa fiarba iar apoi marim focul si amestecam incontinuu pana perlele de tapioca se inmoaie si budinca se ingroasa adaugam esenta de vanilie si coaja de lamaie ( recomand coaja de lamaie zaharizata ) apoi punem in boluri , cupe sau forme si ornam dupa gust cu topping , ciocolata , coaja de lamaie sau portocala sau chiar fructe , se poate servi calda sau rece  ( racoreste foarte bine :D ) .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu