duminică, 12 mai 2013
Paine Mester Csalad fara gluten
Ingrediente :
- 250 gr faina ( Mester Csalad - Diafitt )
- 250 ml apa sau lapte ( ZuZu , Fulga , Albalact etc )
- 25 gr margarina ( Rama )
- 1 ou
- 1 jumatate plic de drojdie ( Dr Oetker , Haas , Doves Farm )
- sare
- 1 jumatate lingurita zahar
Preparare :
Intr-un bol facem maiaua si adaugam 100 ml de apa calduta , drojdia , sarea , zaharul si cam 2 linguri bune de faina apoi mixam/framantam bine si lasam la dospit in jur de 30 de min la loc caldut iar deasupra bolului punem un prosop umed . Adaugam oul , restl de apa si incepem sa mixam/framantam adaugam faina in ploaie avand atentie la gogolosi apoi adaugam margarina si mixam/framantam 5 minute bune , ungem tava si adaugam compozitia . Ungem painea cu ulei si lasam la dospit 30 de min cu un prosop umed cu apa calda deasupra tavei .
Preincalzim cuptorul la 200 de grade ( eu pe 5 l-am lasat ) , bagam painea si lasam la 200 de grade in functie de cat o doriti de coapta 30 - 40 de minute ) apoi o acoperim cu un prosop umed pentru 2 minute .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Buna,
RăspundețiȘtergereIn primul rand multumiri pentru ceea ce impartasesti.
In al doilea rand, am citit ca un produs poate fi testat daca contine gluten cu ajutorul tincturii de iod, el innegrindu-se.Credeam ca am citit chiar aici dar nu am reusit sa gasesc.
Am facut mai multe teste si vrand sa fac comparatie cu ceva fara gluten, am pus o picatura peste o paine facuta din faina Alfa Mix de mine in casa. Surpriza a fost ca s-a innegrit instantaneu. Am pus si peste faina BEZGLUTEN si peste faina de orez ... si la fel.
Stii ceva despre acest test? E valabil? Pentru ca mi se pare imposibil ca la 2 tipuri de faina sa iasa la fel si chiar la faina de orez. (eu nu sufar de intoeranta la gluten, dar urmez o dieta fara gluten care imi este de ajutor la glanda tiroida - deci nu am efectiv probleme vizibile daca mananc gluten).
Multumesc.
Buna , ma bucur ca va sunt de folos . Acel test se face doar pe produse care NU contin nici un fel de faina ( nu este un test pentru gluten ), amidon sau derivate din cereale pentru ca testul ne arata daca acel produs contine cereale , idiferent ca e porumb , orez sau grau testul va iesi pozitiv pentru ca nu testeaza glutenul . Deci da , daca faceti un test pe o paine sau faina fara gluten testul va iesi pozitiv desi acea faina sau paine nu contine gluten 100% pentru ca faina este facuta tot din cereale doar ca fara gluten . Testul este NUMAI pentru smantana , iaurturi , mezeluri , gume , etc mai multe detalii si exemple gasiti aici https://www.facebook.com/media/set/?set=a.348710218546954.86549.344349088983067&type=3#!/media/set/?set=a.348710218546954.86549.344349088983067&type=3 .
RăspundețiȘtergereMultumesc foarte mult. Sanatate multa!
RăspundețiȘtergere