miercuri, 15 mai 2013

Mititei-Mici Fara Gluten


              Ingrediente :

- 2 kg carne tocata de vita
- 2 kg carne tocata de porc
- 2 fire de usturoi
- 300 ml apa minerala
- 2 lingurite de bicarbonat ( Diafitt , Dr Oetker )
- 2 lingurite rase de usturoi granulat ( Cosmin )
- 1 lingurita piper negru ( Fuchs , Cosmin )
- 1 sfert de lingurita de cimbru
- 1 sfert de lingurita de coriandru
- 1 sfert de lingurita cimbrisor
- 1 sfert de lingurita de ienibahar
- pudra de chilli dupa gust
- 3 oua
- sare dupa gust

                 Preparare :

  Pregatim mujdeiul , adaugam o lingura de apaiar apoi il scurgem printr-o sita pentru ca avem nevoie doar de zeama care o lasa . Adaugam carnea intr-un bol , putina zeama de usturoi ( cam 2 lingurite , atentie insa zeama sa nu contina si usturoi pentru ca gustul va deveni prea puternic ) , bicarbonatul , sarea , usturoiul granulat si apa minerala apoi amestecam bine 5 minute . Adaugam restul ingredientelor si amestecam inca 5 minute ( ingredientele se pot adauga si dupa gust , daca considerati ca e prea mare cantitatea de un sfert de lingurita puteti adauga cat considerati ca este necesar pentru gustul dvs ) apoi adaugam ouale si amesteca iar 5 minute .  Dupa gust , daca considerati puteti sa mai adaugati condimente insa lasati o ora  la odihnit pentru a se imbiba aromele .


  Atentie insa la carnea macinata sa nu fie multa grasime in ea , daca doriti puteti adauga si carne de oaie sau pui ( 2  kg de vita , 2 kg de porc si 1 kg de oaie sau pui , 400 ml apa minerala ) insa trebuie sa mariti si lista de condimente . Mici se framanta din ora in ora cate 5 minute si apoi se baga la frigider , repetam operatiunea de 5 ori . Ii pregatim dupa preferinte , pe gratar sau la tigaie , pofta buna !
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu