vineri, 17 mai 2013

Scotti Fara Gluten

Update : 04.01.2014


 Incet , incet se pare ca apar tot mai multe produse fara gluten si la noi in tara . Cei de la Scotti au scos o gama de produse fara gluten printre care cateva feluri de orez , cateva feluri de paste cu porumb si doua  sortimente de lapte din orez . Este specificat pe ambalaj ca produsele sunt fara gluten . Nu contin conservanti sau aditivi , valoarea energetica este mai mica decat a pastelor normale de grau sunt usor digerabile , absorb mai multa apa decat pastele normale de grau deci au mai putine calorii si au un gust placut . Se gasesc in Carrefour , Billa , Real , Cora , Auchan etc .
          
                                               Lapte de orez  fara gluten si fara lactoza .
                                                           Poate contine urme de soia .

                                         Lapte de orez cu calciu fara gluten si fara lactoza .
                                                           Poate contine urme de soia .
                                                                                       Fusilli
                                                                                       Penne
                                                                                       Spaghetti
                                                                                  Orez Basmati
                                                                            Premium Chef bob lung
                                                                        Premium Chef  bob mediu
                                                                         Premimum Chef integral
                                                                      Orez pentru shushi hakumaki
                                                                      Premium chef arborio
                                                                            Premium Chef Basmati
                                                                       Premium chef bobo rotund
                                                                        Premium Chef bob rotund
                                                                         Premium Chef jasmine
                                                                          Premium Chef prefiert
                                                                          Premium Chef st. andrea
 Sa speram ca vor reusi sa aduca toata gama de produse fara gluten : grisine , paine , orez semi preparat , paste semi preparate , crackers , orex expandat , grisine din orez expandat , snack etc .

joi, 16 mai 2013

Fulgi cu ciocolata Fara Gluten

 

              Ingrediente :

- 1 mana de cereale de porumb ( Alnatura )
- 1 mana de fulgi cu fibre ( Doves Farm )
- 100 gr ciocolata alba sau neagra ( Frankonia , Diaftt )
- esenta de rom ( Dr Oetker )
-  2 linguri de apa sau lapte ( ZuZu , Fulga etc )
- hartiute pentru muffins

               Preparare

  Adaugam cele 2 linguri de apa sau lapte , topim ciocolata pe baie de abur  apoi adaugam esenta de rom, amestecam bine si adaugam fulgii de cereale si amestecam bine . Apoi formam bilute sau pur si simplu umplem hartiutele de muffins , pentru decor putem folosi ciocolata alba , nuca de cocos ( Diafitt ) , nuca , migdale sau fructe confiate . Se pot servi ca gustari sau desert .   

Paste cu sos picant de rosi Fara Gluten


                 Ingrediente :

- 400 gr paste de orez ( Rice&Rice , Scotti )
- 200 gr carne tocata de porc
- 2 fire de ceapa verde
- 2 fire de usturoi verde
- 150 gr pasta de rosi  sau rosi  proaspata ( de casa )
- patrunjel ( Cosmin , Fuchs )
- busuioc ( Fuchs , Cosmin )
- boia dulce ( Fuchs , Cosmin )
- 1 jumatate de lingurita chilli ( Fuchs )
- piper amestecat ( Fuchs )
- 1 lingurita rasa de agent de ingrosare ( Alnatura )
- 60 ml de apa

                  Preparare :


 Se taie ceapa si usturoiul apoi se prajesc in 2 linguri de ulei , se adauga sarea si carnea tocata si se prajeste pana nu mai este cruda apoi scurgem excesul de grasime si adaugam cei 60 ml de apa , piperul , pasta de rosi sau rosile proaspete ( le despielitam si le tocam marunt )  , boiaua , chilli-ul , busuiocul , patrunjelul si amestecam bine apoi adaugam agentul de ingrosare si punem la foc pana incepe sa fiarba iar apoi amestecam bine si acoperim tigaia cu un capac .


  Fierbem pastele in apa cu sare , le scurgem bine si incalzim sosul daca este nevoie , daca s-a intarit prea tare prin racire puteti adauga inca putina apa . Asezam pastele in farfurii si deasupra punem sosul .


                        Chilli-ul se poate inlocui cu ardei iute proaspat sau boia de ardei iute .

miercuri, 15 mai 2013

Mititei-Mici Fara Gluten


              Ingrediente :

- 2 kg carne tocata de vita
- 2 kg carne tocata de porc
- 2 fire de usturoi
- 300 ml apa minerala
- 2 lingurite de bicarbonat ( Diafitt , Dr Oetker )
- 2 lingurite rase de usturoi granulat ( Cosmin )
- 1 lingurita piper negru ( Fuchs , Cosmin )
- 1 sfert de lingurita de cimbru
- 1 sfert de lingurita de coriandru
- 1 sfert de lingurita cimbrisor
- 1 sfert de lingurita de ienibahar
- pudra de chilli dupa gust
- 3 oua
- sare dupa gust

                 Preparare :

  Pregatim mujdeiul , adaugam o lingura de apaiar apoi il scurgem printr-o sita pentru ca avem nevoie doar de zeama care o lasa . Adaugam carnea intr-un bol , putina zeama de usturoi ( cam 2 lingurite , atentie insa zeama sa nu contina si usturoi pentru ca gustul va deveni prea puternic ) , bicarbonatul , sarea , usturoiul granulat si apa minerala apoi amestecam bine 5 minute . Adaugam restul ingredientelor si amestecam inca 5 minute ( ingredientele se pot adauga si dupa gust , daca considerati ca e prea mare cantitatea de un sfert de lingurita puteti adauga cat considerati ca este necesar pentru gustul dvs ) apoi adaugam ouale si amesteca iar 5 minute .  Dupa gust , daca considerati puteti sa mai adaugati condimente insa lasati o ora  la odihnit pentru a se imbiba aromele .


  Atentie insa la carnea macinata sa nu fie multa grasime in ea , daca doriti puteti adauga si carne de oaie sau pui ( 2  kg de vita , 2 kg de porc si 1 kg de oaie sau pui , 400 ml apa minerala ) insa trebuie sa mariti si lista de condimente . Mici se framanta din ora in ora cate 5 minute si apoi se baga la frigider , repetam operatiunea de 5 ori . Ii pregatim dupa preferinte , pe gratar sau la tigaie , pofta buna !
 

Mustar Fara Gluten


            Ingrediente :

- 20 gr boabe de mustar ( Cosmin )
- 4 linguri de apa
- 1 lingurita rasa de amidon de porumb ( Diafitt , Dr Oetker )
- sare
- piper ( Fuchs , Cosmin )
- 1 jumatate lingurita otet
- 1 jumatate lingurita zahar sau miere
- 1 lingurita ulei
- lamaie pentru gust
- 1 lingurita turmeric optional

              Preparare :


 Frecam boabele de mustar in mojar sau le dam prin masina de zahar , apoi adaugam cele 4 linguri de apa si amestecam bine , adaugam sarea , zaharul , uleil , otetul amestecam si adaugam amidonul si amestecam bine . Adaugam cele 10 linguri de apa amestecam bine si lasam la odihnit 10 minute apoi adaugam turmericul .


 La inceput va fi foarte picant si se va ingrosa destul de mult , daca considerati ca se simte inca mustarul si amidonul mai puteti adauga apa dar nu foarte multa , adaugati cate 2 linguri , amestecati si lasati compozitia 30 de min si repetati de cate ori credeti ca este necesar . Eu l-am lasat o zi fara sa il pun in borcan pentru a mai iesi din iutime insa il puteti pune dupa ce nu mai adaugati apa si optional sa adaugati smantana doar cand il consumati  pentru un gust mai moale si o textura mai fina . Se pastreaza la frigider .


duminică, 12 mai 2013

Paine Mester Csalad fara gluten


          Ingrediente :

- 250 gr faina ( Mester Csalad - Diafitt )
- 250 ml apa sau lapte ( ZuZu , Fulga , Albalact etc )
- 25 gr margarina ( Rama )
- 1 ou
- 1 jumatate plic de drojdie ( Dr Oetker , Haas , Doves Farm )
- sare
- 1 jumatate lingurita zahar

           Preparare :
 
  Intr-un bol facem maiaua si adaugam 100 ml de apa calduta , drojdia , sarea , zaharul si cam 2 linguri bune de faina apoi mixam/framantam bine si  lasam la dospit in jur de 30 de min la loc caldut iar deasupra bolului punem un prosop umed . Adaugam oul , restl de apa si incepem sa mixam/framantam adaugam faina in ploaie avand atentie la gogolosi apoi adaugam margarina si mixam/framantam 5 minute bune , ungem tava si adaugam compozitia . Ungem painea cu ulei si lasam la dospit 30 de min cu un prosop umed cu apa calda deasupra tavei .

   Preincalzim cuptorul la 200 de grade ( eu pe 5 l-am lasat ) , bagam painea si lasam la 200 de grade in functie de cat o doriti de coapta 30 - 40 de minute ) apoi o acoperim cu un prosop umed pentru 2 minute .

sâmbătă, 11 mai 2013

Budinca de tapioca Fara Gluten


         Ingrediente

- 100 gr perle de tapioca ( eu am folosit SanoVita )
- 500 ml lapte ( ZuZu , Fulga , Napolact etc )
- 4 linguri de zahar
- coaja de portocala
- esenta de vanilie ( Dr Oetker )

       Preparare :

 Punem la fiert laptele , tapioca si zaharul la foc mic ( putem adauga si putina scortisoara pentru gust sau un baton de scortisoara si il lasam sa fiarba putin iar apoi il scoatem ) pana incepe sa fiarba iar apoi marim focul si amestecam incontinuu pana perlele de tapioca se inmoaie si budinca se ingroasa adaugam esenta de vanilie si coaja de lamaie ( recomand coaja de lamaie zaharizata ) apoi punem in boluri , cupe sau forme si ornam dupa gust cu topping , ciocolata , coaja de lamaie sau portocala sau chiar fructe , se poate servi calda sau rece  ( racoreste foarte bine :D ) .