duminică, 1 iulie 2012

Fursecuri Ovis Molis Fara Gluten


         Ingrediente :

- 300 gr faina ( Schar Patisserie )
- 200 gr unt ( ZuZu , Albalact etc )
- 130 gr zahar
- 1 galbenus de ou
- 1 lingura albus de ou
- 3 linguri de lapte ( ZuZu , Albalact , Fulga etc )
- 1 plic zahar vanilat ( Diafitt , Dr Oetker )
- un praf de sare
- esenta de vanilie ( Dr Oetker )
- praf de copt
- gem

         Preparare :


   Adaugam intr-un bol untul , zaharul , faina , esenta de vanilie si amestecam bine cu mixerul pana  se topeste zaharul apoi adaugam galbenusul si mixam pana se amesteca bine galbenusul adaugam praful de copt si praful de sare si incepem sa adaugam treptat cam 100 gr de faina mixand incontinuu ... Acum putem incepe sa framantam , adaugam restul de faina , albusul si laptele ... Framantam cam 5 minute , dupa care dam compozitia la frigider pentru 2 ore ...


 Scoatem compozitia si formam bilute in functie de cat de cat de mari dorim sa fie fursecurile ...  Formam gauri in bilute cu ajutorul unui deget sau o coada de lingura rotunda la capat , apoi umplem cu gem si dam la cuptor cam 20 de minute .. Le scoatem afara si peste gemul din  fiecare fursec adaugam zahar vanilat ( putin , nu mult ) si le bagam iar la cuptor pana se coc de tot ... In functie de cuptor , intre 40 si 60 de minute .. Le putem pudra cu zahar si se pastreaza la temperatura camerei foarte bine .. 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu