duminică, 8 iulie 2012

Musuroi de cartita Fara Gluten


          Ingrediente :

  Blat :

- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 7 linguri de faina ( Doves Farm - White self - rasing )
- 1 lingura amidon de porumb ( Diafitt )
- 1 lingura cacao ( Dr Oetker , Diafitt )
- 1 lingurita rasa de guma de xanthan ( Doves Farm )
- 1 varf de lingurita praf de copt ( Doves Farm , Diafitt )
- 3 linguri de ulei
- 3 linguri de apa
- esenta de vanilie ( Dr Oetker )

   Crema :

- 300 ml lapte rece ( Zuzu , Fulga etc )
- 70 gr praf crema de vanilie ( Diafitt )
- 70 gr praf de frisca ( Diafitt )
- 60 gr zahar
- esenta de vanilie ( Dr Oetker )
- 6 banane potrivite  

         Preparare :

 Separam ouale si incepem sa batem albusurile spuma adaugam 3 linguri de zahar apoi batem devine o spuma tare , intr-un bol separat adaugam galbenusurile si zaharul batem bine si adaugam uleiul , apa , esenta de vanilie si praful de copt apoi adaugam compozitia peste albusul batut spuma tare , amestecam bine si adaugam faina .. Amestecam bine , compozitia se va lasa destul de tare ceea ce si vrem pentru ca asa compozitia nu va creste prea tare ...


 Adaugam guma de xanthan si prafu cacao apoi amestecam bine iar , tava o tapam cu multa faina de orez pentru ca altfel se va lipi prea tare ... O lasam la cuptor cam 40 de minute dar pentru  a fi siguri controlam cu o scobitoare .. Apoi taiem in cerc cu un cutit dar lasam cam 1-2 cm de blat in afara taieturii si scobim in mijloc . Firmiturile le pastram pentru final .


  Intr-un bol adaugam praful de frisca , praful de crema , zaharul , esenta de vanilie si laptele apoi batem cu mixerul cam 15 minute , pana devine crema groasa apoi trebuie sa va miscati repede pentru ca crema se inmoaie foarte repede , aseza-ti banaele una langa alta in scobitura iar peste banane punem crema repede iar peste crema adaugam firmiturile obtinute prin scobirea blatului , exact cum facem la musuroiul de cartita original ..


 Il tinem la frigider cam 2 - 3 ore inainte de servire , in locul fulgilor de ciocolata puteti taia cateva felii de ciocolata ( Diafitt ) si adaugati in crema ... Gustul este foarte apropiat de gustul original ..

Un comentariu: