vineri, 29 iunie 2012

Prajitura "snickers" Fara Gluten



        Ingrediente :

  Blat :

- 3 albusuri
- 4 linguri de zahar
- 3 linguri de faina ( Schar - Patisserie )
- praf de copt ( Diafitt )
- esenta de vanilie ( Dr Oetker )
- 200 gr nuca prajita si macinata
- 60 gr ciocolata macinata de menaj ( Diafitt )


Crema :

- 3 galbenusuri
- 3 linguri de zahar
- 100 gr nuca taiata si macinata
- 80 gr margarina
- 60 gr ciocolata macinata de menaj ( Diafitt )
- 3 linguri de zahar care se caramelizeaza

           Preparare :           

  Batem albusurile spuma tare si adaugam zaharul dupa care mai batem cam inca 3 minute si adaugam faina , praful de copt , esenta de vanilie si nuca macinata .. Amestecam cu grija iar apoi tapam  tava cu faina de orez si adaugam compozitia ... O lasam la cuptor pana se rumeneste bine iar cand o scoatem adaugam repede ciocolata pentru a se putea topi si o lasam la odihna pana pregatim crema ...


Punem o cratita de apa la fiert pentru a fierbe crema pe aburi ...  Batem galbenusurile cu zahar pana devin o spuma groasa si apoi punem intr-o cratita zaharul ramas ( cele 3 linguri ) la topit si il lasam pana se caramelizeaza putin , dar atentie sa nu fie prea caramelizat pentru ca asa va primi un gust amarui .... 


Punem cratita peste cratita cu apa si adaugam margarina si amestecam incontinuu apoi adaugam galbenusul si amestecam tot mai repede pentru a nu se taia si o fierbem asa cateva minute bune dar atentie sa nu se prinda si sa se arda , dupa ce s'a ingrosat adaugam si miezul de nuca taiata ..


 Intindem peste blat si punem si restul de ciocolata tot pana e calda crema , deci destul de repejor ...  Lasam la rece peste noapte si preferabil sa fie acoperita pentru a nu se intari blatul ..

 

                                          Se serveste rece ... Si e foarte , foarte buna ...

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu