vineri, 29 iunie 2012

Ciocolata de casa cu biscuiti Fara Gluten


          Ingrediente :

- 500 gr lapte praf ( Diafitt )
- 400 gr zahar
- 200 unt ( ZuZu , Albalact etc )
- 150 apa
- 80 gr cacao  ( Diafitt , Dr Oetker )
- esenta de rom ( Dr Oetker )
- biscuiti
- alune optional

           Preparare :


 Adaugam intr-o cratita zaharul , untul si apa iar apoi le punem la fiert pana se topeste zaharul dar atentie sa nu fie focul prea mare pentru ca daca se arde primeste un gust amarui ... Intre timp intr-un bol mai mare dam prin sita laptele praf si cacaoa ( trebuie sa va grabiti sa nu se arda siropul iar eu am uitat complet de poza fapt pentru care imi cer scuze ) ... Iar apoi adaugam treptat laptele praf amestecat cu cacao peste siropul care fierbe si mai fierbem cam 3 - 4 minute la foc mic ... Si de aici va puteti lasa in mana imaginatie si puteti umple biscuiti , forma bilute , batoane sau o puteti intinde pe un staniol iar deasupra puteti adauga alune sau stafide ... Recomand la bilute sa fie date prin nuca de cocos sa nu se lipeasca , iar batoanele le puteti da forma cu ajutorul foliei de bucatarie in care le si puteti lasa ... Puteti face mai multe sortimente de ciocolata : cu bucatele de biscuiti ( Schar - Petit , Doves Farm etc ) ,  stafide ( Diafitt ) , alune ,  fulgi de porumb ( Schar ) , nuci etc iar apoi puteti forma batoane sau sa umpleti biscutii sau chiar fette croccanti ... Este o gustare perfecta atat pentru acasa , munca sau scoala ..  Recomand sa o lasati la odihnit 2 -  3 ore si se poate pastra la temperatura camerei .

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu