vineri, 22 iunie 2012

Cartofi aromati la cuptor Fara Gluten




           Ingrediente :

- 1 kg cartofi noi curatati si spalati bine
- 150 gr pesmet ( Barbara - Diafitt )
- 30 gr gris de malai ( Diafitt )
- chilli ( Fuchs )
- boia de ardei dulce ( Cosmin )
- busuioc ( Cosmin )
-  usturoi granulat ( Cosmin )
- marar proaspat
- patrunjel proaspat
- sare
- piper ( Cosmin , Fuchs )
- 70 gr unt
- apa

              Preparare :

 Dupa ce spalam bine de tot cartofi ii punem la fiert impreuna cu un praf de sare si se lasa pana sunt fierti de 3 sfert . Intre timp pregatim mirodenia prin care dam cartofi . Punem intr-un bol pesmetul , grisul , chilli-ul , boiaua de ardei dulce , busuiocul , patrunjelul , usturoiul granulat , mararul , sarea si piperul apoi amestecam bine .


 Cand cartofi sunt aproape fierti ii dam prin  mirodenie dar atentie sa fie umezi pentru ca altfel nu vor lua mirodenia , se unge un vas de yena sau o tava cu unt si se aseaza cartofi iar in cazul in care ramane mirodenie o puteti adauga printre sau peste cartofi . Inainte sa ii dam la cuptor adaugam cam 300 ml de apa si ii lasam la cuptor pana nu mai au apa .


                                             Se pot servi cu friptura , gratar , etc . 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu