vineri, 29 iunie 2012

Prajitura cu cirese Fara Gluten


            Ingrediente :

- 3 oua mari
- 5 linguri de faina ( Schar - Patisserie )
- 3 linguri de zahar
- 4 linguri de ulei
- 3 linguri de iaurt ( ZuZu , etc )
- esenta de vanilie ( Dr Oetker )
- 200 gr cirese
- ciocolata pentru ornat ( Diafitt )
- bicarbonat ( Diafitt )

               Preparare :


 Pregatim ciresele , adica le taiem in doua si scoatem samburii ... Se separa ouale si batem albusurile spuma tare de tot apoi adaugam peste galbenusuri 2 linguri din spuma de albus obtinuta , praful de copt , uleiul , iaurtul si esenta de vanilie si le bat tare de tot ... Parerea mea e ca , cu cat batem albusul si galbenusul mai tare cu atat prajitura v-a fi mai pufoasa desi sunt prajituri la care nu se recomanda sa se bata prea tare ... Adaugam faina , dar amestecam usor si atentie sa nu amestecati prea tare pentru ca spuma se va lasa ...


Tapam o tava bine bine cu faina de orez pentru ca  , compozitia tinde sa se prinda , sau recomand foaie de copt daca aveti pe aproape ... Lasam compozitia sa curga cat de uniform este posibil si incepem sa punem ciresele ( eu le pun cu partea lucioasa in sus pentru ca asa sucul lasat va intra in prajitura , in cazul in care raman la suprafata ) dar incercati sa le puneti mai pe randuri sa nu fie prea etajate , sa se poata coace ... Si acum iocolata , punem intr-o cratita putina apa ( in functie de cat de multa ciocolata aveti la dispozitie dar atentie sa nu fie prea multa  pentru ca daca e prea multa apa se va umezi prea tare prajitura ) si adaugam ciocolata si putina margarina sau unt ... Se pastreaza la frigider sau la temperatura camerei ...


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu