vineri, 22 iunie 2012

Malai cu lapte Fara Gluten


           Ingrediente :   

- 200 gr faina fina de malai ( faina e in general de casa )
- 100 gr unt ( ZuZu , Albalact , etc )
- 150 ml lapte ( ZuZu , Albalact , Fulga , etc )
- 10 linguri de zahar
- 4 linguri smantana ( Albalact , Danone etc )
- 2 oua mari
- 2 plicuri zahar vanilat ( Haas-Difiatt , Dr Oetker )
- praf de copt ( Diafitt )

                Preparare :

 Adaugam faina de malai ( faina trebuie sa fie faina de malai fina pentru ca altfel va iesi o mamaliga dulce ) , untul , zaharul , ouale ( daca sunt prea mici adaugati 3 potrivite ) si laptele ( reteta originala e cu iaurt sau sana dar eu prefer varianta aceasta pentru ca nu este acrisoara ) apoi amestecam bine si aici depinde de gustul fiecaruia pentru ca puteti pune compozitia intr-o tava mai micuta si asa malaiul va iesi destul de inalt si mai umed sau il puteti pune intr-o tava mai mare si va iesi subtire si putin mai uscat ( eu asa il fac de obicei ) .


 Il lasam la odihnit cam 20 de minute iar apoi il bagam la cuptor in functie de preferita , cat copt il doriti dar recomand pana devine rosiatic . Se poate pastra la frigider ...

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu