marți, 11 iunie 2013

Empañadas cu bacon Fara Gluten


       Ingrediente :

- aluat pentu paine Mantler
- 3 linguri de ulei
- 2 linguri aina de orez ( Naturbit - Diafitt )
- 100 gr bacon ( sunca rustica Dulano )
- 70 gr cascaval ( Sofia - Delaco )
- 1 ou
- sare
- piper

     Preparare :


In aluatul de paine adaugam doar 300 de ml de apa , apoi adaugam faina de orez brun si uleiul , framantam bine . Taiem baconul si cascavalul cat mai marunt . Impartim aluatul in bile potrivite iar apoi incepem sa intindem insa atentie ca foaia sa nu fie intinsa prea tare pentru ca aluatul se va intari dupa coacere mult prea tare . Taiem cu un pahar sau cu o forma rotunda , ungem cercurile decupate cu albus iar apoi punem cascavalul si baconul in porti  potrivite pe o parte si nu pe mijloc , cealalta parte unde nu avem umplutura o ridicam pentru a putea impatura compozitia din inauntru iar apoi cu o furculita apasam usor pentru a ajuta aluatul sa se lipeasca ( recomand sa le puneti direct in tava pentru a nu risca sa se desfaca ) repetam procedura pana terminam iar la final le ungem cu restul de ou batut cu putina sare .


 Preincalzim cuptorul si le lasam la foc potrivit cam 10 minute iar apoi miscoram focul verificandule la 5 minute pentru a nu se arde ( in functie de cuptor puteti sa le lasati maxim 25 de minute insa atentie , daca sunt prea coapte se vor intari ) , se scot imediat din tava iar daca doriti sa le pastrati moi le puteti pune intr-o punga  .

                                         PS : Sunt foarte gustoase si au o textura placuta !
           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu