luni, 24 iunie 2013

Fursecuri cu goji & nuca de Brazilia Fara Gluten


        Ingrediente :

- 200 gr faina ( Schar Patisserie sau Cereal )
- 90 gr unt (ZuZu , Albalact etc )
- 40 gr lapte ( ZuZu , Albalact etc )
- 2 linguri gr amidon de porumb ( Naturbit
- 2 linguri smantana ( Napolact , Albalact , Danone etc )
- 1 lingura nuca de cocos
- 1 lingura faina de migdale
- 2 linguri de zahar
-  un varf de cutit praf de copt ( Diafitt , Doves Farm )
- 15 gr fructe goji taiate sau intregi ( Dulce&Picant )
- esenta de vanilie ( Dr Oetker )
- 3 bucati de ciocolata ( Kinder chocolate sau Frankonia )
- 1 lingura lapte ( ZuZu , Albalact etc )
- 3 nuci de brazilia ( Dulce&Picant )

             Preparare :

 Se adauga intr-un bol faina , zaharul , faina de migdale , amidonul , praful de copt , nuca de cocos , smantana , untul , oul si fructele goji taiate marunt ( altfel riscati sa se rupa fursecurile ) apoi framantam bine cam 5 minute . Formam o bila si il punem la congelator 10 minute ( nu mai mult ca ingheata si nu se mai poate lucra cu el ) .


 Cand il scoatem de la frigider incepem sa formam bilute cat de cat egale ies cam in jur de 18 in functie de marimea care o alegeti iar apoi le apasam putin cu mana , un pahar sau precum in cazul meu cu un ciocan de snitele pentru a avea o forma interesanta .


 Le dam la cuptor pentru 30 de minute ( in functie de cuptor ) insa atentie sa nu se roseasca prea  pentru ca se vor intari prea tare .. Apoi preparam glazura : pe baie de abur adaugam intr-un bol de portelan ciocolata si lingura de lapte apoi amestecam incontinuu  pana se topeste apoi lasam la racit putin , apoi taiem nucile de brazilia marunt si le prajim foarte putin . Dam fursecurile pe deasupra cu ciocolata iar apoi presaram fursecurile cu nuca de brazilia . Recomand sa le pastrati in punga de plastic inchisa bine pentru a nu se intari

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu