luni, 10 iunie 2013

Paine Mantler Fara Gluten


               Ingrediente :

- 340 gr faina ( Mantler - Diafitt )
- 300 ml apa aproximativ
- 1 ou
- 1 lingurita de zahar
- 3 linguri de orez brun ( Naturbit - Diafitt )
- 1 plic de drojdie ( Haas - Diafitt )
- 1 lingurita tarate de psyllium
- 1 lingurita amidon de porumb ( Naturbit - Diafitt )
- 1 lingurita seminte de in
- 3 linguri de ulei
- sare dupa gust
                Prepararea :

 
 Adaugam apa calduta , drojdia , taratele de psyllium , sarea , amidonul , faina de orez brun , zaharul  si amestecam bine apoi lasam compozitia la odihnit 2 minute . Punem compozitia intr-un bol iar apoi adaugam uleiul si faina Mantler , framantam bine 5 de minute , compozitia trebuie sa fie lipicioasa si sa nu atarne , eventual mai puteti adauga maxim maxim 60 de apa ( daca adaugati mai multa riscati ca painea sa aiba o textura ciudata ) apoi ungem o tava cu ulei , adaugam aluatul si deasupra ungem cu ulei painea pentru a se rumeni frumos . Lasam la dospit 30 de min si adaugam in aragaz un vas cu apa care trebuie sa fiarba cand adaugam painea , cuptorul trebuie sa fie la 200 de grade si o lasam asa 30 de min , eventual daca se rumeneste prea tare putem adauga o folie de aluminiu . Cand painea este coapta punem deasupra un prosop umed si il lasam 2 minute pentru a se inmuia coaja . Desi pare umeda nu e deloc , are o textura placuta si un gust bun .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu